Postoje liste čekanja: Maske koje ubijaju koronavirus rasprodane u rekordnom roku

Autor: Poslovni.hr , 31. kolovoz 2020. u 08:56
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U ovoj je ljekarni od kad su stigle prodano više od 1000 komada. 

Maske naše svagdašnje, više ili manje štite. Preporuka je da se nose, a one za koje se tvrdi da ubijaju koronavirus stigle su u Hrvatsku i već su prodane u rekordnom roku.

Riječ je o maskama koje se izgledom baš i ne razlikuju od kirurških, ali u sebi sadrže bakar oksid čije je antibakterijsko i antivirusno svojstvo odavno dokazano.

Ubijaju li zaista koronavirus, koja im je cijena i jesu li štetne za upotrebu, istražio je RTL.

Nisu ni stigle, a već su razgrabljene. U ovoj je ljekarni od kad su stigle prodano više od 1000 komada.  Za novu pošiljku već je sastavljena i lista čekanja.

“Traže ili one maske s bakrom ili one izraelske maske jer većina ljudi je čula nešto o tome na televiziji. Neki razumiju otprilike o čemu se radi. Neki samo znaju da su to višekratne maske koje mogu koristiti više puta pa računaju da će im biti isplativije. “, izjavila je Marina Marušić Fojs, magistra farmacije.

A evo na kojem principu djeluju.

“To je troslojna maska koja ima unutarnji i vanjski sloj impregniran sa bakar oksidom. Taj bakar oksid djeluje antivirusno i antibakterijski, a to je to svojstvo koje onda omogućava da se ta maska može više puta koristiti zato što s eona neće sama onečistiti, zaprljati sa tim virusnim materijalom”, rekla je Marušić Fojs.

Cijena je 40 kuna po komadu.

Komentirajte prvi

New Report

Close