Pošta se širi na biznis sa strujom, uskoro sele 1400 radnika na novu lokaciju

Autor: Darko Bičak , 14. lipanj 2019. u 08:05
Pošta je nedavno nabavila 20 električnih četverocikala, a ima 180 e-bicikala

Kako je Hrvatska pošta prisutna u svim krajevima Hrvatske, u budućnosti ne isključujemo mogućnost izgradnje dodatnih punionica u komercijalne svrhe”, kažu nam u Uredu za korporativne komunikacije Hrvatske pošte.

Hrvatska pošta će u opseg svojih djelatnosti dodati i proizvodnju, distribuciju te prodaju električne energije, može se iščitati iz poziva na Glavnu skupštinu te javne tvrtke koji je objavljen putem Zagrebačke burze.

I dok bi se na prvu moglo zaključiti da HP želi preokrenuti trend na hrvatskom tržištu, u kojem se male energetske tvrtke pripajaju ili takve djelatnosti izdvajaju iz većih tvrtki i prodaju specijaliziranim liderima na tržištu, iz Pošte nam pojašnjavaju da se radi, prije svega, o održavanju sve veće vlastite flote električnih bicikala i ostalih poštanskih vozila. 

"Društveno odgovorno poslovanje jedna je od važnijih odrednica Strategije Pošta 2022. te su briga o zaposlenicima, zajednici i okolišu u stalnom fokusu.

Sredinom svibnja obogatili smo vozni park s 20 električnih četverocikala, a već četiri godine naši poštari u dostavi koriste 180 električnih bicikala.

Hrvatska pošta u planu ima izgradnju punionice  za električna vozila u Novom sortirnom centru. Novi sortirni centar, ukupne vrijednosti 350 milijuna kuna, najveća je kapitalna investicija u povijesti Hrvatske pošte, a uskoro će na novu lokaciju pokraj Velike Gorice preseliti 1400 radnika.

Kako je Hrvatska pošta prisutna u svim krajevima Hrvatske, u budućnosti ne isključujemo mogućnost izgradnje dodatnih punionica u komercijalne svrhe", kažu nam u Uredu za korporativne komunikacije Hrvatske pošte.

Komentirajte prvi

New Report

Close