Posavec podnio ostavku na mjesto župana, sve je priznao

Autor: Poslovni.hr , 11. rujan 2021. u 10:01
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Posavca se sumnjiči za primanje mita i pogodovanje pri zapošljavanju. U USKOK-u je ispitan jučer kasno navečer, nakon čega je pušten na slobodu.

Međimurski župan Matija Posavec priznao je sve što mu se stavlja na teret i podnio ostavku na tu funkciju, javlja N1.

U jučerašnjoj velikoj policijskoj akciji u Međimurju uhićeno je nekoliko osoba, među kojima su i dosada aktualni međimurski župan Matija Posavec i SDP-ov saborski zastupnik te bivši čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

Posavec je osumnjičen za primanje mita i pogodovanje pri zapošljavanju, a Kovač za navodno lažiranje prijetnji smrću uoči ovogodišnjih lokalnih izbora.

Nakon što je Posavec ispitan u petak kasno navečer u USKOK-u, navodno je sve priznao i ponudio svoju ostavku na mjestu međimurskog župana. Posavec je kao i Kovač pušten na slobodu, a Kovačev odvjetnik Davorin Zlatarek je za N1 potvrdio da USKOK nije tražio istražni zatvor za nijednog od dva osumnjičenika.

Inače, mobilni uređaj Posavca još uvijek je isključen tako da zasada na brojna traženja novinara u Međimurskoj županiji o ostavci nema službenog odgovora.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Paris

Ca si se uspanicia, na platnim si spisku Posavca ili samo pises za njega? Ajde i na Poslovnom udrite jednu pjesmicu o svecu Posavcu 😂

Kakva su to famozna pitanja …dajte  brzo  ovamo  da ih čujemo…..jbt . pa kaj je to prijemni na FER-u ???   Kakva je to selekcija  pri zapošljavanju…..kaj to moraju znati  u  pčm-…za te

nazovimo    neke poslove  u Županiji….pa, tam ih polovica poluretardiranih..nesocijalnih i

neobrazovanih.,..koji pedigre ti tam treba?

I meni dođe Štefek na razgovor,,i veli.-..znači mogu doći na posel…ja velim..budemo se sve dogovorili …a mislim….ma. tko te šiša!.. pa to su fraze… šablone razgovora…ili smo svi podmićeni.

Nema “muljaže”….samo je jedna situacija sporna , a koju partner koji je dao donaciju-  nije priznao kao mito…koje još situacije mita i korupcije  čuješ..?

To što je glupači netko dao pitanja ..da ne muca pred komisijom.?…

Političari jedni druge štite….Evo, gosp. Posavec je riješio otvaranje ljekarne u G Mihaljevcu..za

čas!  Obični smrtnici – čekaju  10 mjeseci na takva rješenja…da se dotični potpiše.

A tko mu je potpisao….VILI  .BEROŠ .???  Kaj on je sveta krava , a  Posavec  muljator?..

Koji  Salamon?

Posavca je stvorio Čačić. NE ZANIMA me mišljenje  ekipe SDP-A iz Zagreba ……u vezi Kovača.

Nikom normalnom – pa ni njemu- ne pada na pamet da sebi piše takve sms-ove.

I ja sam primila  takav sms. To je šok i stres , koji se ne  može opisati……nikad nitko sam sebi to ne piše….pa, KOvač nije poremećeni  bolesnik….? Zašto tako gledate na stvar?

 

Paris

o cem vi pricate???? Haloooooo??? Pa covjek je uhapsen i snimljen u svim muljazama!!!! Svi mediji su njegovi i zato mi sada pisu pjesmice jer se boje da i oni ne odu u buksu!!! Salamon kojeg je zaposlio na izmisljeno mjesto u zupaniji ne radi nista osim sto mu vodi kampanju. Porezni onveznici Salamona placaju s ministarskom placom a ne radi nista. Mesap??? Donacije zupanijske love kako bi Ovcar mogao organizirati sajmove kao honorarac???? A imaju direktora koji bi to radio!!! Hocete jos ?????

New Report

Close