Porezni i carinski inspektori od danas u pojačanom nadzoru: Na udaru opet tri djelatnosti

Autor: Poslovni.hr , 13. lipanj 2019. u 11:45
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U razdoblju od 13. do 19. lipnja 2019. godine pojačane nadzore fiskalizacije provodit će ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom, najavljeno je iz spomenutih državnih institucija.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske "s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze. Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:

1. trgovine na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama,
2. pripreme i usluživanja pića,
3. iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije".

"Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu", priopćeno je u vezi opravdanja akcije.

Komentirajte prvi

New Report

Close