‘Pomozimo najboljima da ostvare svoje snove, ispodprosječnima je budućnost ovdje zajamčena’

Autor: Poslovni.hr , 25. ožujak 2019. u 16:08
Foto: 3Geared GoGetFunding screenshot

Poznati investitor i poduzetnik, član Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) Saša Cvetojević pozvao na podršku mladim hrvatskim robotičarima koji žele otputovati na američko natjecanje.

“Pomozite pametnim klincima. Sami su se plasirali, a sad sami rješavaju financije. Država za ovakve akcije i ovako talentirane klince nema love. Mislim, svi znamo kako love ima, samo jedan nepotrebno zaposlen uhljeb godišnje košta duplo više nego što je njima dovoljno. Ovoj zemlji uhljebljeni rođo – glasač, član stranke/ljepitelj plakata bitniji je od ovakvih nadarenih malaca. Što je sasvim ok, oni su pametni, shvatit će da je vani ljepše, a uhljebljeni rođo će onom tko ga je uhljebio biti zahvalan do nezaslužene penzije. Stoga, pomozimo najboljima da ostvare svoje snove, ispodprosječnima je budućnost ovdje zajamčena!”, pozvao je u tragikomičnom tonu Cvetojević preko Facebooka na podržavanje pokrenute kampanje mladih robotičara.

Oni su naime pokrenuli GoGetFunding kampanju kojoj je cilj u dvadeset dana skupiti 12 tisuća eura kako bi otputovali na natjecanje.

Mladi, ali već etablirani natjecatelji

“Tim 3Geared već treću sezonu vrlo uspješno sudjeluje na natjecanju FLL. Na regionalnom smo natjecanju u Celju, Sloveniji, nakon što smo na državnom natjecanju u Zagrebu osvojili prvu nagradu, postigli najveći uspjeh do sada. Imali smo odlične ocjene u sve četiri kategorije i time osigurali mjesto na svjetskom finalu u Houstonu. Mi smo jedan od 108 najboljih timova, od ukupno 34 000 ekipa iz cijelog svijeta te smo jedini tim koji će zastupati Hrvatsku. Želimo ići u Houston jer smatramo da bi nam to bilo odlično iskustvo i prilika da poboljšamo svoje vještine”, zamolili su podršku mladi robotičari.

Tim 3geared, sastoji se od osam mladih robotičara osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, koji djeluju u sklopu Udruge Gradionica.

Udruga Gradionica djeluje od 2016. godine, a bavi se prenošenjem znanja i vještina iz STEM područja.

“FIRST LEGO League (FLL) je multidisciplinarno natjecanje koje od nas zahtijeva vještine iz robotike, znanstvenog istraživanja, timskog rada i poduzetništva te se odvija u 98 zemalja svijeta s preko 320 000 natjecatelja u 34 000 timova”, pojasnili su učenici.

Natjecanje se sastoji od četiri kategorije:

Projekta, u kojem timovi moraju pronaći i istraživati rješenje na aktualan problem vezan uz trenutnu temu.

Robotske igre, u kojoj je cilj napraviti robota koji efikasno rješava zadane zadatke u vremenskom roku od dvije i pol minute.

Tehničkog intervjua, u kojem se ocjenjuju dizajn i konstrukcija robota te njihovi programi.

Temeljnih vrijednosti, kojima je cilj poticanje sportskog natjecanja i suradnje na natjecanju.

Za avionske karte, kotizaciju, smještaj, hranu i druge troškove, potrebno im je 90 000 do 120 000 kuna.

“Zato vas molimo, ako želite da predstavljamo Hrvatsku na finalu međunarodnog natjecanja ovolikih proporcija (po prvi put u povijesti FLL-a), da razmotrite doniranje. Za sva pitanja javite nam se na 3gearedFLL@gmail.com”, zamolili su mladi genijalci.

Komentirajte prvi

New Report

Close