Policijska afera: Suspendirana dvojica nastavnika Visoke policijske škole

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. studeni 2012. u 09:50
PXL

Glavni ravnatelj policije udaljio je iz službe dvojicu nastavnika Visoke policijske škole i protiv njih predložio pokretanje disciplinskog postupka.

Glavni ravnatelj policije suspendirao je dvojicu nastavnika Visoke policijske škole zbog sumnje da su počinili težu povredu dužnosti jer je utvrđeno da je u vrijeme njihova mentorstva bilo 26 gotovo ili sasvim podudarnih završnih i specijalističkih radova.

Zbog postojanja utemeljene sumnje da su svojim propustima ili djelovanjem počinili težu povredu službene dužnosti, glavni ravnatelj policije udaljio je iz službe dvojicu nastavnika Visoke policijske škole i protiv njih predložio pokretanje disciplinskog postupka, priopćila je u srijedu Služba za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova RH. Naime, utvrđeno je da su spomenuta dvojica nastavnika bili mentori pri izradi i obrani diplomskih i specijalističkih radova koji su u cijelosti ili u bitnim dijelu odgovarali sadržaju ranijih pisanih diplomskih ili završnih radova objavljenih kod istih mentora.

Visoka policijska škola Ministarstva unutarnjih poslova je u postupku prilagodbe za uvođenje digitalnog sustava nadzora, praćenja i pohrane završnih i specijalističkih radova utemeljila povjerenstvo sastavljeno od pet djelatnika Visoke policijske škole. Zadatak povjerenstva u početnoj je fazi bio pregled završnih i specijalističkih radova izrađenih i pohranjenih u razdoblju od 1. siječnja 2008. g. do 16. listopada 2012. g. jer su radovi iz tog razdoblja pohranjeni i u analognom i u digitalnom obliku, što je nužna pretpostavka za implementaciju novog sustava pohrane i nadzora.
Tijekom pregleda ustanovljeno je pojavljivanje većeg broja završnih i diplomskih radova istog ili sličnog naslova, što je povjerenstvo ponukalo na detaljniji uvid u sadržaj istoimenih radova.

Nakon što je kod nekih od njih utvrđena međusobna potpuna ili djelomična podudarnost, povjerenstvo je odlučilo provesti detaljnu usporedbu i nadzor svih završnih i diplomskih radova izrađenih u spomenutom razdoblju, od 2008. do 2012. godine.

Prema konačnom nalazu povjerenstva za to razdoblje ustanovljeno je postojanje 26 završnih i specijalističkih radova čiji sadržaji se međusobno u bitnim dijelovima ili u cijelosti podudaraju. Također, utvrđeno je i da su mentori pri izradi i obrani tih radova bila dvojica nastavnika Visoke policijske škole, kaže se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close