Policija zbog novog slučaja građane opet poziva na oprez

Autor: Poslovni.hr , 12. studeni 2019. u 14:02
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni i da prije nego nekom uplate novac, provjere njegov identitet.

Porečka je policija zaprimila prijavu 74-godišnje žene da je prevarena za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Naime, žena je 24. listopada na društvenoj mreži stupila u kontakt s nepoznatom osobom, koja ju je nagovorila da joj pošalje novac kako bi za nju mogla kupovati kripto valutu bitcoin. Budući da transakcije nisu uspjele, nepoznata osoba nagovorila je 74-godišnjakinju da ode u Zagreb te da na uređaju u trgovačkom centru uplati novac, što je žena u nekoliko navrata učinila. Kako je nepoznata osoba i dalje tražila od 74-godišnjakinje uplate, a žena nije znala gdje je završio novac koji je uplatila, shvatila je da je prevarena te je događaj odlučila prijaviti policiji.

'Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni i da prije nego nekom uplate novac, provjere njegov identitet. Također savjetujemo da o navedenom upozore i starije članove svojih obitelji, s obzirom na to da starije osobe, zbog odmakle životne dobi, češće postaju žrtve različitih prijevara.'., poručili su iz PU istarske.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Posebno je zanimljivo sto se to dogadja nakon sto osoba trece zivorne dobi sudjeluje u kupoprodaji nekretnina.

Zanimljivo je da se prevare osoba treće životne dobi dogadjaju i na preusmjerenim fiksnim telefonima HT a. Kada osoba trece zivotne dobi poziva sa svog HT fiksnog telefona osobu od povjerenja, a kako je telefon HT preusmjeren, javlja se netko drugi koji uvjerava osobu trece zivotne dobi da je ta osoba ( sestra, brat, kcer, sin ) koju zove u zivotnoj ugrozi ili u bolnici. Niti HT niti policija rome jos nije stala na kraj.

New Report

Close