Podignuto 19 optužnica protiv karlovačke Gradske toplane

Autor: Agencija VLM , 08. svibanj 2013. u 11:29
Dominik Grguric/PIXSELL

Epilog je to akcije aktivista pokreta i udruga za zaštitu potrošača.

Koordinator Građanskog pokreta "Neću usluge toplane" Domagoj Švegar službeno je izvješten da je Državni inspektorat RH, u periodu od 23.9.2012. do 22.4.2013. godine, nadležnom sudu u Karlovcu podigao 19 optužnih prijedloga protiv Gradske toplane d.o.o.

Epilog je to akcije aktivista pokreta i udruga za zaštitu potrošača, koji su u posljednjih sedam mjeseci podnijeli ukupno 43 prijave Državnom inspektoratu. Od tih prijava Državni inspektorat je do sada odbacio samo četiri kao neosnovane, a neke od prijava su još u obradi. Osim postupaka koje je protiv Gradske toplane pokrenuo Državni inspektorat, DORH trenutno obrađuje nekoliko prijava vezanih za legalnost osnivanja nove Gradske toplane, kao i za prijenos koncesije sa propale na novu toplanu.

-Ovime je zaključena prva faza otpora Građanskog pokreta 2Neću usluge toplane", koja je osim velikog broja prijava nadležnim institucijama obuhvaćala i potpisivanje peticije, prosvjedno spaljivanje računa pred postrojenjem Gradske toplane te druge oblike građanskog neposluha, ali i konstruktivno sudjelovanje u javnim raspravama oko izmjena nacrta Zakona o tržištu toplinske energije-rekao je Švegar. Iz Građanskog pokreta Neću usluge toplane izvjestili su kako će upravljanje Pokretom preuzeti Davor Bajs, doktor znanosti s područja energetike. Bajs je vrhunski stručnjak na području toplinarstva i energetike, te su zaključili smo da je najkompetentnija osoba za usmjeravanje aktivnosti Pokreta.

Komentirajte prvi

New Report

Close