Kako je Plenković ‘spasio’ europske milijarde za obnovu

Autor: Poslovni dnevnik , 19. veljača 2022. u 08:23
Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen/S. Strukić/PIXSELL

Zbog izvanrednih okolnosti, Komisija će blagonaklono gledati zahtjev za produženje roka za korištenje novca iz Fonda solidarnosti za lipanj 2023.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković jučer se u Bruxellesu sreo s predsjednicom Europske komisije, Ursulom von der Leyen.

“Bilo mi je drago sastati se s Plenkovićem. Razgovarali smo o obnovi koju pomaže i Europska unija nakon potresa u Zagrebu i Petrinji.

Zbog izvanrednih okolnosti, Komisija će blagonaklono gledati zahtjev za produženje roka za korištenje novca iz Fonda solidarnosti za lipanj 2023. godine”, napisala je predsjednica Europske komisije na Twitteru.

Ubrzo se viješću o spašenim europskim milijardama na istoj društvenoj mreži oglasio i hrvatski premijer. “Slijedom argumentacije koju sam iznio Ursuli von der Leyen, Europska komisija odobrit će korištenje sredstava EUSF za sanaciju šteta od potresa u Zagrebu do lipnja 2023., što je usklađeno s razdobljem za korištenje alokacije zbog potresa na Banovini uslijed progresivne štete.

Cijenimo što je Europska komisija uvažila specifičnu situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi nakon dva razorna potresa koja su pogodila blisko područje, uz istodobnu borbu s pandemijom COVID-19, što se ocjenjuje kao viša sila”, objavio je predsjednik hrvatske Vlade.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Netočno.

Hrvatska je u svakom pogledu -u istom statusu kao i drugi. / čitaj……i drugi su  dali jednake  zahtjeve , jer  su rokovi i drugima prekratki…../
Gosp. to zna…..i ne smije   imati  različite kriterije…

To su odabrani ljudi na  takvim pozicijama i nisu pizde s figama u džepu…

/ baš je Njemačka iz istog razloga kataklizme uspjela sve  popraviti ……stoga , svi su u gabuli../

Valja priznati da vrhunski odrađuje odnose s EU.

New Report

Close