Plenković prihvatio ostavku ministra Krstičevića: Neće predlagati novog ministra

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. svibanj 2020. u 13:08
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Dodao je da neće predlagati novog ministra obrane, nego će MORH voditi netko od državnih tajnika.

Ministar obrane Damir Krstičević podnio je ostavku nakon pada vojnog aviona u kojemu su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra, a danas se sastao s premijerom Plenkovićem.

“Održao sam sastanak, izrazili smo žaljenje zbog događaja, izražavam sućut obitelji”, kazao je Plenković. “Ja osobnu ne vidim razlog da bi to mogao povezati njegovu političku odgovoronost, osobno je je to pogodilo, no ja prihvaćam njegovu ostavku”, kazao je Plenković.

“On uzima jednu pauzu, u nekim trenucima je važno da isjetite čovjeka kojem je teško, a njemu je danas teško”, kazao je Plenković.

Rekao je da neće predlagati novog ministra obrane. Sve ovo primio vrlo teško”, dodao je.

Premijer Plenković sinoć je telefonski razgovarao s ministrom Krstičevićem. Osim Plenkovića i Krstičevića na sastanak u Vladi stigao je i ministar branitelja Tomo Medved. “Mogu reći da razumijem ministra Krstičevića, on je posebno emotivan kada su u pitanju njegovi vojnici.

Znat ću više kada razgovor s premijerom Plenkovićem završi. Reagirao je emotivno, razumijem ga kada u ovakvim situacijama na takav način reagira”, kazao je Branko Bačić. “Mislim da može nastaviti s ministarskim poslom”, kazao je Bačić na pitanje novinara.

Komentirajte prvi

New Report

Close