Plenković: Nastavljamo s mjerama, cilj je da nitko ne bude ugrožen

Autor: Poslovni.hr , 21. srpanj 2022. u 11:18
Foto Patrik Macek/PIXSELL

‘Vidjeli smo da je inflacija 12,1 posto za lipanj, projekcije HNB-a je da bi nakon ljeta trebalo doći do smanjenja, ovo je isključivo uzrokovano vanjskim zbivanjima.’

Na dnevnom redu sjednice Vlade je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o javnoj nabavi, a Vlada će donijeti i odluku o objavi uvođenja eura kao službene valute u Hrvatskoj te odluku o određivanju imena mosta koji spaja kopno s poluotokom Pelješcem. Plenković je ranije jutros održao sjednicu Nacionalnog vijeća za uvođenje eura s novim ministrom Markom Primorcem.

Sve tri agencije su nam podigle rejting na najvišu razinu do sada, naglasio je na početku sjednice Vlade Andrej Plenković govoreći o ulasku u eurozonu od 1. siječnja iduće godine.

Osvrnuo se na situaciju s inflatornim pritiscima, javljaju 24 sata.

– Opet smo reagirali oko goriva, zahvaljujući našim internvencijama beznin će iznositi 13,02, dizel 13,43 kuna, pratit ćemo i dalje situaciju. Vidjeli smo da je inflacija 12,1 posto za lipanj, projekcije HNB-a je da bi nakon ljeta trebalo doći do smanjenja, ovo je isključivo uzrokovano vanjskim zbivanjima. Mi ćemo nastaviti s našim mjerama – poručio je podsjetivši na prvi paket mjera pomoći građanima donesen u travnju.

– Ta vrsta socijalnih transfera bit će i dalje vrlo važna, da svi ostanu na nogama. Spremamo se za zimske mjeseca, zapunjenost skladišta plinom u Okoliju je na 45 posto, angažirali smo HEP, ministarstvo gospodarstvo prati sve, vrlo je važno da sve energetske kompanije preuzmu i dio na sebe – rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close