Plenković: Jedna od 45 zaraženih osoba će preminuti u narednim tjednima

Autor: Poslovni.hr , 08. travanj 2021. u 12:56
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Na početku sjednica Vlade premijer Andrej Plenković osvrnuo se na aktualnu situaciju vezanu za koronavirus u Hrvatskoj. U posljednja 24 sata zabilježeno je 3217 novih slučajeva. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12.767. Među njima je 1756 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 171 pacijent.

“Prije svega osvrt na situaciju s koronavirusom. Brojevi su se povećali za otprilike 800-tinjak slučajeva nego prije osam dana što je vjerojatno posljedica druženja za uskršnjih blagdana. Apeliramo na odgovornost”, rekao je Andrej Plenković na početku.

“Da bismo mogli nastaviti s ovakvim okolnostima, važno je shvatiti da će na 45 zaraženih osoba, prema statistici, jedna preminuti u narednim tjednima. Zato apeliram na sve da naprave one minimume, fizički kontakt, aerosol, tako se zaraza širi. Nosite maske, provjetravajte prostorije, nastojte držati razmak”, dodao je.

“EMA je bila jasna, koristi su veće od rizika od nuspojava. S AstraZenecom se treba nastaviti cijepiti. Ukupno ćemo imati najmanje dva i pol milijuna doza cjepiva do 30. lipnja. Tako ćemo moći cijepiti više od 50% odrasle populacije kao pripremu za ljetne mjesece. Još jednom apeliram na sve na odgovornost i procjepljivanje”, napomenuo je Plenković.

Komentari (1)
Pogledajte sve

<span style=”color: #202020; font-family: ‘Dobra Book’, sans-serif; font-size: 15px; background-color: #f7f6f1;”>Plenkoviću, koliko će onkoloških pacijenata umrijeti jer su ostali bez lijekova dok se ti rasipaš milijardama po MUP-u i MORH-u?? Nije tebi stalo do ljudi. Niti do Hrvatske. Ti imaš posao po radnom nalogu iz Bruxellesa. Stečajni upravitelj RH.</span>

New Report

Close