Planulo 600 milijuna kuna: Natječaj za energetsku obnovu zgrada obustavljen nakon samo 15 minuta

Autor: Suzana Varošanec , 17. svibanj 2022. u 10:31
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

O eventualnoj mogućnosti ponovnog otvaranja Poziva, obavijesti će biti objavljene na mrežnim stranicama Ministarstva te javnom portalu sustava fondovieu (eNPOO).

U rekordnom roku, čini se u svega 15-ak minuta, ‘planuo’ je dugoočekivani natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada: naime, prijave su se mogle podnositi od danas, odnosno 17. svibnja s početkom u 9:00 sati, međutim ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava već je dosegnuo 200% ukupno raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Energetska obnova višestambenih zgrada, objavilo je Ministarstvo graditeljstva, prostornoga uređenja i državne imovine na svojim mrežnim stranicama navodeći da se s danom 17. svibnja ovaj poziv obustavlja.

“Obavještavamo potencijalne prijavitelje Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Energetska obnova višestambenih zgrada da je s danom 17. svibnja 2022. godine ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava dosegnuo 200% ukupno raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva.Iz navedenog razloga, a sukladno Uputama za prijavitelje, točka 3.3. Rok za predaju projektnog prijedloga, s danom 17. svibnja 2022.   Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Energetska obnova višestambenih zgrada obustavlja se na određeno vrijeme do 1. kolovoza 2022. godine”, navode

Svi projektni prijedlozi koji se pokušaju registrirati u sustav fondovieu unutar razdoblja u kojem je Poziv obustavljen neće biti uzeti u razmatranje, a prema njihovoj objavi o eventualnoj mogućnosti ponovnog otvaranja Poziva, obavijesti će biti objavljene na mrežnim stranicama https://mpgi.gov.hr/, https://planoporavka.gov.hr te javnom portalu sustava fondovieu (eNPOO).

Također navode i da sukladno Uputama za prijavitelje, točka 3.4. Pitanja i odgovori, obustavlja se zaprimanje pitanja te na ista Nadležno tijelo neće odgovarati.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close