Planirate iznajmiti apartman na Jadranu? Pogledajte kako se kreću cijene najma

Autor: Poslovni.hr , 10. srpanj 2018. u 10:25
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Hrvatskoj iznosi 63 eura, a cijene variraju od 20-ak do čak 500-tinjak eura za dan najma

Prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Hrvatskoj iznosi 63 eura, a cijene variraju od 20-ak do čak 500-tinjak eura za dan najma, pokazuje analiza ponude na portalu Njuškalo, a piše tportal.

Sjeverna Dalmacija

Privatni smještaj u ovoj regiji bilježi najveći interes posjetitelja u prvoj polovici godine, ali i najpovoljnije cijene u sezoni, uspoređujemo li ih s ostalim priobalnim regijama. Najviše apartmana iz ove regije nudi se u Zadru, Vodicama te Viru i Biogradu na Moru. Prosječna cijena najma u Zadru iznosi 62 eura za dan, koliko je i u Biogradu na Moru, dok istovremeno prosječna cijena najma apartmana na Viru iznosi 56 eura za dan, a u Vodicama 57 eura.

Srednja Dalmacija

U ovoj regiji apartmani se mogu naći za 40-ak eura po danu, no prosječna cijena iznosi 73 eura. Najviše apartmana se nudi u Splitu, Makarskoj te Omišu. Iako se mogu naći i za 50-ak eura, prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Splitu usred sezone iznosi 80 eura.

Istovremeno, u Makarskoj se prosječno cijene kreću oko 64 eura, dok ćete u Omišu za dan najma apartmana trebati izdvojiti 72 eura. Neka od povoljnijih mjesta u ovoj regiji, prema cijeni najma apartmana, su Seget i Okrug.

Južna Dalmacija

Očekivano, najviše cijene u ovoj regiji su u Dubrovniku, u kojem prosječna cijena najma apartmana po danu iznosi 84 eura, no variraju od 60 pa do više od 150 eura. Uz Dubrovnik, najviše se apartmana u Južnoj Dalmaciji nudi uOrebiću te na Korčuli. 

Istra, Kvarner i Primorje

Gledamo li Istru te Kvarner i Primorje, najveća ponuda apartmana je u Crikvenici, na Rabu te u Novom Vinodolskom i Omišlju. Prosječna cijena apartmana u Crikvenici u sezoni iznosi 67 eura, dok je na Rabu ona 63 eura po danu.

Komentari (6)
Pogledajte sve

usput na godinu raste taksa i porez pa ćemo vidit koja će onda biti cijena.

dno dna novinarstva. apartman stoji. bla bla bla,prosjecna cijena… da mi je samo znati na koji su je nacin izracunali, izmedju apartmana za 2 osobe i vile s bazenom za 10 osoba . svašta.

koji besmislen članak, kako uzalud potrošeno vrijeme! uopće ne piše je li to cijena apartmana za 2,3,4 6,10 osoba? !?? ne bi me čudilo da je autor uspoređivao apartmane za 2 i za 6 osoba pa se čudi razlici u cijenama

taman na vrijeme clanak

New Report

Close