Pioniri u izradi kozmetike od kobiljeg mlijeka, koju traže i Nijemci i Šveđani

Autor: Marta Duić , 26. siječanj 2022. u 22:00
U asortimanu nude kremu, šampon, sapun, balzam i losion, odnedavno dostupne i u dm-u/PD

OPG Zoran Rebić iz Velikog Trojstva začeo novu nišu u RH, okidač bili respiratorni problemi sinova.

Supružnici Tamara i Zoran Rebić iz Velikog Trojstva u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji proizvode kobilje mlijeko, a u mužnju su krenuli zbog respiratornih problema svoje dvojice sinova kojima je konzumacija toga mlijeka uspješno ublažila respiratorne probleme.

Osim što prodaju svježe i smrznuto kobilje mlijeko, proizvode i kozmetiku s njim čime je ova mlada obitelj postala pionir u proizvodnji kozmetike od ovog animalnog podrijetla na području Hrvatske.

Prostrano imanje
“Prvo je stvoren sapun od kobiljeg mlijeka koji je oduševio naše prijatelje, a zatim krema koja je osvojila ljude blagotvornim učinkom na kožu. U daljnjem razvoju ostalih proizvoda imali smo pomoć stručnjaka i farmaceuta koji su recepturu doveli do savršenstva.

I tako je nastala prirodna kozmetika s kobiljim mlijekom Mabrouk koja je ime dobila po našem pastuhu Mabrouku Amoru”, otkriva Tamara Rebić. Danas u asortimanu imaju pet proizvoda – kremu, šampon, sapun, balzam i losion, a na imanju od sedam hektara koje uključuje staju i pašnjake boravi 15 konja.

Brend je dobio ime po pastuhu Mabrouku Amoru na imanju Rebićevih/PD

“Posla na imanju je mnogo, ali želimo i dalje nastaviti brigu o konjima i samom procesu mužnje. Kobilje mlijeko sami proizvodimo te prerađujemo u prah kroz proces liofilizacije. S obzirom na to da smo radili veće lotove i količine kozmetike, dogovorili smo suradnju s drugom tvrtkom koja se bavi proizvodnjom kozmetike što nam je olakšalo samo poslovanje.

Ova godina je za nas bila puna iznenađenja, prije samo 13 mjeseci lansirali smo prve kozmetičke proizvode. To je bio dugoročan proces koji je trajao više od godinu dana. Kad su naši proizvodi prošli sve potrebne analize, krenuli smo s prodajom putem društvenih mreža.

15

konja na posjedu Rebićevih koji obuhvaća staju i pašnjake i prostire se na sedam hektara

Budući da je u to vrijeme korona zatvorila mnoga vrata što se tiče prodaje napravili smo vlastiti webshop koji se pokazao vrlo učinkovit način za komunikaciju s kupcima te prodaju proizvoda.

Ako se netko odluči za izlet u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, može i osobno kupiti naše proizvode, družiti se s konjićima i iskušati u jahanju”, kaže Rebić.

Zbog pandemije im web shop i dalje radi pojačano, a osim u malim specijaliziranim trgovina domaćih proizvoda, Mabrouk kozmetika ostvarila je i suradnju s dm-om. Proizvodi su već dostupni na web shopu ovog drogerijskog lanca, a uskoro će i svih pet proizvoda biti na policama u fizičkim trgovinama.

Nove suradnje
Kako ističe Rebić, njihovi kupci su svi koji cijene i vole prirodnu kozmetiku. “Najčešće su to majke koje vole svojoj djeci pružati prirodno, trudnice, mlade djevojke i osobe koje imaju problema s kožom.

Puno nam narudžbi dolazi i izvan Hrvatske, iz zemalja poput Njemačke, Austrije, Švedske i Irske tako da nam je plan napraviti suradnju s nekoliko trgovina s prirodnom kozmetikom”, ističe Tamara Rebić.

Komentirajte prvi

New Report

Close