Pijani ZET-ovac busom udario automobil i pobjegao s mjesta nesreće, ulovili ga susjedi

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2023. u 14:22
Foto: Pixabay

Da je u ponedjeljak u Velikoj Gorici došlo do nezgode koju je skrivio njihov pijani vozač, potvrdili su nam i iz ZET-a. 

Nesvakidašnja prometna nesreća zbila se u ponedjeljak oko podneva u Velikoj Gorici. ZET-ov autobus, linija 315, udario je u osobno vozilo parkirano u Ulici Matice hrvatske u Velikoj Gorici, a prilikom udarca automobilu je zadnja desna guma izletjela iz ležišta. U autobusu, srećom, u trenutku nesreće nije bilo putnika, no ponašanje ZET-ova vozača nakon nesreće šokiralo je Velikogoričane.

“Čula sam jak udarac, pogledala kroz prozor i vidjela auto u ogradi i nigdje nikoga. Prvo sam mislila da je susjeda udarila u ogradu. Ljudi koji su vidjeli što se dogodilo rekli su da je udario vozač autobusa ZET-a i pobjegao. Sjela sam u svoj auto i otišla na autobusni kolodvor”, ispričala je jedna od susjeda za portal Kronikevg. 

Sporni autobus, nastavlja ona, uočila je kako stoji na stanici i prima putnike pa je vozača, uz pomoć njegovih kolega, natjerala da izađe i vrati se na mjesto nesreće, gdje je ubrzo stigla policija koja je utvrdila da je vozač ZET-a u trenutku nesreće bio pod utjecajem alkohola.

A da je u ponedjeljak u Velikoj Gorici došlo do nezgode koju je skrivio njihov pijani vozač, potvrdili su nam i iz ZET-a.

“U nezgodi je došlo do materijalne štete. Na mjesto događaja upućena je interna kontrola ZET-a, kao i policija koja je alkotestiranjem utvrdila prisutnost alkohola u organizmu vozača. Na temelju navedenog vozač je promptno suspendiran te je pokrenut postupak koji prethodi izvanrednom otkazivanju ugovora o radu”, javili su nam u ZET-u te najoštrije osudili ponašanje vozača.

“Zagrebački električni tramvaj ne tolerira nepravilnosti u radu zaposlenika, a posebice vožnje pod utjecajem alkohola koja je strogo zabranjena, kako internim, tako i zakonskim aktima prema kojima vozači i kazneno odgovaraju za svoje postupke u prometu”, poručili su.

Komentirajte prvi

New Report

Close