Pet hrvatskih tvrtki na najvećem svjetskom sajmu voća i povrća

Autor: Poslovni dnevnik , 05. veljača 2020. u 21:59
Izvoz našeg voća i povrća veći 6 i 18%/FRUIT LOGISTICA

U Berlinu se predstavlja 3000 izlagača iz 130 zemalja.

U Berlinu je u srijedu otvoren trodnevni Međunarodni sajam voća i povrća Fruit Logistica 2020, najvažniji svjetski sajam u sektoru svježeg voća i povrća na kojem izlaže 3000 tvrtki iz 130 zemalja.

U organizaciji HGK predstavljaju se i hrvatske tvrtke Rabo, Osatina grupa, VeeMee, Frutura PZ i OPG Balić Marijan. Sajam će obići oko 80.000 poslovnih posjetitelja. 

"Hrvatsko je voće i povrće zbog svoje kvalitete sve traženije na svjetskom tržištu, zbog čega je važno da HGK i dalje podupire promociju domaćih proizvođača na velikom sajmova", rekao je Dragan Kovačević, potpredsjednik za poljoprivredu i turizam HGK. 

U prvih 10 mjeseci prošle godine izvezeno je voća i povrća u vrijednosti 58 milijuna eura, te 40 milijuna eura proizvoda od voća i povrća. "Izvoz povrća u prvih je deset mjeseci 2019. porastao za 18 posto, a izvoz voća za šest posto", zaključio je Kovačević. 

Robert Kovačević, član NO Fruture PZ, rekao je da će na sajmu ponuditi isporuku svježih konzumnih borovnica u lipnju, "kad veliki španjolski proizvođači završavaju svoju berbu, a veliki poljski proizvođači još nisu započeli sa svojim ranim sortama".

Komentirajte prvi

New Report

Close