Peraja stvorila pomutnju na krčkoj plaži: Nakon toga nikome nije bilo do kupanja

Autor: Poslovni.hr , 04. lipanj 2023. u 08:11
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Vjerojatno je došla ovako blizu obale jer je lovila neku manju plavu ribu, obrazložio je oceanograf Alen Soldo

U četvrtak poslijepodne kupačima u Baškoj na otoku Krku nije bilo svejedno kada se među njima odjednom pojavila neobična peraja. Na prvu su pomislili da se radi o morskom psu te su počeli bježati. Ljudi s obale vikali su onima u moru da plivaju prema plićaku, nastala je velika gužva, a neki su zapeli na skakaonici.

Za 24sata tako je situaciju opisala čitateljica koja je tog četvrtka oko 17 sati uspjela i snimiti veliku ribu koja je unijela strah u okupljene, no oceanograf Alen Soldo objasnio je da se zapravo radilo o iglunu to jest sabljarki.

– Vjerojatno je došla ovako blizu obale jer je lovila neku manju plavu ribu. Za kupače je iglun bezopasan, a u Jadranu nije rijetka vrsta, objasnio je Soldo. Sabljarke inače mogu narasti do duljine od 4,5 metara i težiti oko 650 kilograma. Može ih se često vidjeti na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana, a ponekad se zbog hrane približi obali.

Čitateljica 24sata rekla je da se riba među kupačima zadržala kratko, no i kada je napustila područje plaže, nikome nije bilo do kupanja.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close