Pada potpora Vladi premijera Plenkovića

Autor: Poslovni.hr , 06. siječanj 2017. u 11:16
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ je na vrhu povećao potporu, a SDP je drugi s povećanim zaostatkom, dok je podrška Mosta stabilna dva mjeseca, navodi CRO-Demoskop. Zabilježen je i pad potpore politici Vlade Andreja Plenkovića u drugom mjesečnom mjerenju, dok je Vladina najava otkupa MOL-ovog udjela u INA-i najznačajniji događaj u prošlom mjesecu.

Najnovije CRO Demoskop istraživanje za siječanj pokazuje kako HDZ-u raste podrška, dok SDP-u pada, a vidljiv je i pad podrške smjeru u kojem ide Vlada Andreja Plenkovića. 

Da su izbori danas, HDZ bi dobio 32,5 posto glasova (u prosincu 31,3), a SDP bi imao 24,7 posto (u prosincu 25,2) glasova. Minimalni rast bilježi i Most s 8,8 posto, a iza njih slijedi Živi zid (4,7). HNS je peti sa 3,5 posto glasova, dok HSS ima 2,1 posto podrške, piše N1.

Premijer Andrej Plenković je i najpozitivniji političar s 23,9 posto, a iza njega je Kolinda Grabar Kitarović sa 13 posto. Čvrsto treće mjesto drži 'Nitko' (niti jedan političar kao odgovor) s 12,9 posto. SDP-ov novi čelnik, Davor Bernardić, na ovoj je ljestvici četvrti sa 7,3 posto pozitivnog doživljaja građana. Iza njega je Anka Mrak Taritaš sa 7 posto.

Istraživanje je pokazalo i pad podrške smjeru u kojem ide zemlja, koji sada podupire 27,8 posto građana, dok je u prosincu to bilo 32,3 posto. Usporedbe radi, u trećem mjesecu rada Milanovićeve vlade podrška je bila na 44,1 posto. Isto tako, 60,1 posto građana misli da Hrvatska ide u krivom smjeru, a prije mjesec dana je takav stav imalo pet posto građana manje. 

Građani su u istraživanju davali ocjenu Vladi, a ona je dobila najslabiju trojku, odnosno prosječnu ocjenu 2,60. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

@Pero7-to je rezultat toga što su kvazifakulteti kao novinarstvo i politologija pod čizmom crvenih kmera koji onda produciraju istomišljenike s pola mozga…. Evo eklatantnog primjera: Glavašević. Sve pod egidom: kruha bez motike uz obvezno mućenje vode!

Ne vjerujem u istinitost ankete Cro Demoskopa.

Nemogu vjerovati da je 24,7 % građana Hrvatske dalo pozitivno mišljenje SDP Kukuriku vladi koja nas je u protekle 4 godine zadužila za novih 100 miliardi (100.000.000.000,00 !), koja je odgovorna za iseljavanje 100.000 građana , koja je sukrivac za 320.000 Blokiranih , koja je odgovorna za nestanak 100.000 radnih mjesta….
I jedino bi pravo ime za tu Kukuriku koaliciju bio:
HRVATSKA PROPADA !

A drugo , nemogu vjerovati da je Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović kao pozitivno ocjenilo samo 13 % građana.
Nakon što je Stjepan Mesić dobivao podršku 64 % a Ivo Josipović čak 82 % jasno je da su to sve lažne ankete koju su platili crveno lijevi štetočine.

New Report

Close