“Ovu dramu nije zakuhala Vlada ni mailovi, nego uprava”

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2018. u 14:44
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ako je netko platio savjetnike, platio ih je Agrokor, a ne porezni obveznici, kaže.

Predsjednik Uprave Atlantic grupe, Emil Tedeschi, komentirao je stanje u Agrokoru.

"Ovu dramu kojoj svjedočimo nije zakuhala ni Vlada, ni mailovi, ni savjetnici, nego neodgovorna i neprofesionalna uprava", poručio je Tedeschi. Prestali smo, kaže, govoriti o tome tko je stvorio rupu od dvije milijarde eura. "Jučer sam čuo jednog saborskog zastupnika iz oporbe koji je rekao – pola milijarde nečega, kuna, eura. Iako nisam siguran da zna izbrojiti do 20. Gospodin očito ima potrebu govoriti bez razumijevanja sadržaja, i to je najveći problem našeg društva", rekao je Tedeschi.

Ako je netko platio savjetnike, platio ih je Agrokor, a ne porezni obveznici, kaže. A vlasnici Agrokora trenutno su vjerovnici, dakle jedino se oni mogu buniti.

Podsjetimo, jedan je od dobavljača i Tedeschijeva Atlantic grupa koja od Agrokora potražuje 290 milijuna kuna, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari (13)
Pogledajte sve

Stogod mislili o Marici, Marica vrhunski odigrala. Tj on za nju. 🙂 i za sebe. Kapa dolje.Jos ce postati vlasnik Kraša kako je krenuo…

po ne znam koji puta se dokazuje ona narodna:
“Pas nikada ne laje radi sela nego radi sebe!”

Novi mailovi: Kraš i dio dobavljača bili u povlaštenom položaju[/url]

“Vezano na transakcije s mjenicama i u želji da nekim dobavljačima olakšamo život koliko je to moguće – naši novi konzultanti koji su došli s timom g. Ramljaka – mole komercijalni ugovor s Zdenkom, Krašom i Atlanticom“, stoji u mailu koji izmjenjuju službe Agrokora.

U drugom se naglašava kako upravo Kraš i Atlantic inzistiraju na povratu mjenica: “Bilo bi dobro ako je moguće dobiti ugovor između Kraša i Konzuma i Atlantica i Konzuma – posebno jer oni inzistiraju na povratu mjenica – Atlantic tu dostavio mjenice.” I Atlantic je, ako je suditi prema mailovima, uspio vratiti mjenice i time ih vjerojatno kasnije naplatiti, baš kao i Kraš.

Naš Boycie Mason loži ložu. Šavorićev zakon, mašala.

Eto, to je lik koji sebe pokušava predstaviti kao uspješnog biznismena koji se nije oslanjao na politiku. A uvlači se svakoj vlasti. Da se nije oslanjao na politiku, šutio bi kao zaliven i pokušao tržišno iskoristiti pad Agrokora. Ili bi pak kritizirao politiku što se uopće premrežila s Agrokorom. Kako da to njemu ne smeta kad je on, eto drukčiji? To je toliko glupo i nelogično ponašanje da bi u normalnijoj državi burze ovakav nastup shvatile kao pripremu Atlantica za neki budući, očito izgledni lex-Atlantic.

New Report

Close