Ovo su svjedočenja poduzetnika koji su poslovali s Fimi medijom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. listopad 2012. u 14:26
Mladen Barišić i Nevenka Jurak (PXL)

Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi medija danas je nastavljeno iskazima troje svjedoka.

Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi medija danas je nastavljeno iskazima troje svjedoka, čije su tvrtke za agenciju Nevenke Jurak radile catering i ostale usluge za potrebe promotivnih aktivnosti Fimi medije.

Direktorica tvrtke "Domjenak" Jasna Šimunović posvjedočila je da je preko Fimi medije, s kojom je surađivala od 2006. do 2009., isporučivala hranu za više javnih tvrtki poput HAC-a i HEP-a, ali i za HDZ.

No, iako je vrijednost cateringa isporučenog toj stranci bila oko dva milijuna kuna svi računi išli su Fimi mediji.

"Na prvih par računa stavila sam napomenu da se odnose na HDZ, a nakon toga me Nevenka Jurak upozorila da to ne pišem, već da na fakturi stoji samo Fimi medija", kazala je svjedokinja.

Pojasnila je da su radili catering za razne HDZ-ove skupove, od sastanaka mladeži do događanja koje je organizirala stranačka Zajednica žena Katarina Zrinska. Tri do četiri puta mjesečno hrana se dostavljala i u središnjicu stranke. Suradnja se intenzivirala u vrijeme predizbornih kampanja te božićnih blagdana, prisjetila se svjedokinja.

Kazala je i da je na tri fakture za catering isporučen HDZ-u na zahtjev Nevenke Jurak napisala da je usluga isporučena tvrtki ACI.

Nevenka Jurak ju je upoznala i sa stranačkom blagajnicom Brankom Pavošević, rekavši da joj dostavi sve što zatraži. No, prilikom preuzimanja hrane nije se potpisivala nikakva dokumentacija.

"Znala sam da Nevenki Jurak pomaže Mladen Barišić s kojim je i privatno povezana", kazala je.

O suradnji s Fimi medijom danas su svjedočili i Krešimir Bauer, vlasnik tvrtke Bauer Grupa koja je za agenciju Nevenke Jurak tiskala razne brošure i plakate te Hrvoje Šimić, čiji je obrt Prolight radio rasvjetu za priredbe u organizaciji Fimi medije.

Obojica su potvrdili da su poslovi sklopljeni s Fimi medijom zapravo bili odrađeni za javne tvrtke i HDZ, kao i da je sve naručeno uvijek bilo uredno plaćeno.

Suđenje HDZ-u i njegovim bivšim dužnosnocima za izvlačenje 70 milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko tvrtke Nevenke Jurak nastavlja se sutra svjedočenjem Željke Trubić, Daria Bačića i Vinka Pašalića.

Komentirajte prvi

New Report

Close