Ovo je pravilan način za čuvanje automobilskih guma

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2018. u 14:10
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Gume je potrebno pravilno skladištiti kako bi se održala njihova ispravnost, vijek trajanja te kvaliteta materijala, a za to je potrebno držati se nekoliko zlatnih pravila.

Vrijeme je ćudljivo, ali proljeće je definitivno stiglo. To znači i da ćemo zimske gume uskoro morati zamijeniti ljetnima. Kako bi iduću zimu dočekale u dobrom stanju, valja ih pravilno čuvati tijekom toplijih mjeseci, piše Večernji list.

– Gume je potrebno pravilno skladištiti kako bi se održala njihova ispravnost, vijek trajanja te kvaliteta materijala, a za to je potrebno držati se nekoliko zlatnih pravila. Prije svega, očistite prašinu, kamenčiće te sol s guma i naplataka, ali ne jakim mlazom vode – upozoravaju iz Delticoma. Gume potom treba označiti onim redoslijedom kojim su bile skinute s vozila.

To će, naime, olakšati njihovo montiranje na automobil kada za to dođe vrijeme. Za skladištenje guma odaberite hladnu i suhu prostoriju s prirodnom ventilacijom u kojoj nema tragova benzina, ulja, masti i drugih kemijskih tvari. Gume pohranite nekoliko centimetara iznad tla, na primjer na drvenim paletama. Također, ne zaboravite ih rotirati jednom mjesečno.

Ako imate gume bez naplataka, okrenite ih vertikalno, a ako su s naplacima vodoravno. Skladištite li gume na otvorenom, potrebno ih je skloniti u hlad te ih prekriti neprozirnom ceradom kako bi bile zaštićene od sunca i vrućine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close