Ovo je lista najboljih svjetskih sveučilišta: Hrvatska su opet pri samom dnu

Autor: Poslovni.hr , 29. rujan 2018. u 12:01
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Časopis Times Higher Education objavio je listu World University Rankings za 2019.

Časopis Times Higher Education objavio je listu World University Rankings za 2019. Na čelnoj poziciji su britanska sveučilišta Oxford i Cambridge. Na trećem je američki Stanford, a slijede ga MIT te California Institute of Technology. 

Hrvatska sveučilišta opet su pri dnu. Niti jedno se nije plasiralo među prvih 500. Splitsko sveučilište je među 800, a zagrebačko među tisuću svjetskih sveučilišta.

Cijelu rang ljestvicu najboljih svjetskih sveučilišta možete pogledati ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Samo mađarski porezni obveznici moraju za aktivnosti Crkve smoći više nego hrvatski dok su druge zemlje katoličke tradicije znatno manje galantne. Nekoga će to zaprepastiti, ali država Irska vjerske organizacije uopće ne financira.

Podaci o »porezu« za religiju kod nas su samo djelomično poznati. Vlada i ministarstva daju za razne potrebe Crkve plus nastavu vjeronauka u školama više od milijardu kuna godišnje, a neki istraživači tvrde da im još toliko uplate županije, gradovi i općine kao tijela lokalne vlasti. Nakupi se, izgleda, skoro dvije milijarde kuna.

Istodobno, država je za znanost u ovoj godini namijenila 220 milijuna kuna. Oko 90 milijuna od toga ide za istraživanja, a skoro 30 milijuna pojede hladni pogon. Ako se netko pita zbog čega smo na svim drugim ljestvicama osim ove loši ili najgori, eto mu jednoga od odgovora. Znanost za državu vrijedi deset puta manje nego Katolička crkva.

New Report

Close