Ove godine ostvaren još veći broj prijava za Indeks DOP-a

Autor: Poslovni.hr , 23. siječanj 2013. u 14:27
Thinkstock

Tvrtke dobitnice nagrada Indeksa DOP-a bit će proglašene u travnju.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) nakon zatvaranja upitnika Indeksa DOP-a objavili su da je ove godine ostvaren porast prijava, pri čemu ih je ukupno zabilježeno 78. Tvrtke dobitnice nagrada Indeksa DOP-a bit će proglašene u travnju.

Nagrade Indeksa DOP-a bit će dodijeljene u četiri kategorije (za velika, srednja, mala i javna poduzeća), a posebna nagrada će se dodijeliti i tvrtki kod koje je zabilježen najveći napredak u društveno odgovornom poslovanju u odnosu na prošlu godinu. Sudjelovanjem u Indeksu DOP-a poduzeća dobivaju objektivnu procjenu dobrovoljnih praksi i usporedbu s praksama drugih hrvatskih poduzeća, a svaki sudionik dobiva i individualne rezultate temeljem kriterija društveno odgovornog poslovanja, javno predstavljanje agregiranih rezultata i mogućnost osvajanja nagrade za uložene napore i postignute rezultate.

Sve one tvrtke koje su se prijavile za nagradu Indeksa DOP-a te ispunile upitnik, a imaju i projekt koji odgovara zadanim kriterijima, mogu se do 28. veljače prijaviti za Europsku nagradu za DOP koja se po prvi puta dodjeljuje upravo ove godine. Fokus ove nagrade stavljen je na uspješna partnerstva između poduzeća i barem jednog ne-poslovnog dionika, što predstavlja inovativan koncept na tržištu, budući da se dosad većina nagrada za DOP fokusirala na nagrađivanje samostalne prakse poduzeća.

Cilj Europske nagrade za DOP je dati veću vidljivost izvrsnosti u DOP-u i podići globalno razumijevanje o pozitivnim utjecajima koje poslovna organizacija može imati na društvo, dovesti u fokus najbolje europske DOP projekte temeljene na višesektorskoj suradnji, povećati razmjenu DOP najboljih praksi u cijeloj Europi, ohrabriti suradnju na društveno odgovornim aktivnostima između poslovnih organizacija i njihovih dionika te kreirati inovativna rješenja za pitanja održivosti.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close