Ova regija ima najviše cijene smještaja, ali ipak se traži krevet više

Autor: Poslovni.hr , 17. kolovoz 2023. u 09:21
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

I hotelske tvrtke povećale su cijene, no za više od deset posto samo ondje gdje su ulagali.

Trenutno je u zemlji više od milijun turista. Najviše u Istri, gdje turizam probija sve rekorde, piše HRT. U hotelima i kampovima uglavnom nema slobodnih mjesta, ali se poneka mogu naći u privatnom smještaju u kojem broj kreveta svake godine rapidno raste.

Najviše cijene smještaja

U gotovo svakom istarskom mjestu, deseci tisuća turista. Onih koji plaćaju najviše cijene smještaja i drugih usluga, kako i priliči špici.

“Mislim da su normalne, jer sve je išlo gore”, rekla je Christine, Nizozemska.

“Nemamo osjećaj ni da je jeftino, otprilike kao u Nizozemskoj”, dodao je Burt iz Nizozemske.

Nedavne kiše tek su neznatno usporile priliv turista, no minusi su se brzo nadoknadili.

“Od početka godine do jučerašnjeg dana imamo 2,1 milijuna noćenja, što je za jedan posto bolje, nego prošle godine, a čak tri posto bolje nego 2019. Nešto je lošiji privatni smještaj nego lani, ali to nije ni čudno s obzirom na široku paletu smještaja, koji se nudi u destinaciji”, naglasio je direktor TZ-a Poreč Nenad Velenik.

Traži se i krevet više

Samo je u u Poreču u privatnom smještaju čak 700 kreveta više nego lani. Oni koji se turizmom dugo bave, ne žale se.

“Nastojimo biti kvalitetni, da su apartmani čisti i jedan određeni odnos prema gostu. Možda smo izgubili jedan dio gostiju zbog povećanih cijena, ali mislim da nam nije žao, gosti koji dolaze su kvalitetni”, istaknuo je privatni iznajmljivač Adriano Mates.

I hotelske tvrtke povećale su cijene, no za više od deset posto samo ondje gdje su ulagali. U ovom je kampu niknula nova rekreacijska zona s animacijskim i sportskim sadržajima – idealno za obitelji s djecom.

“Vrlo je čisto i jako lijepo, a i more je tu jako dobro”, kazao je Alexander iz Belgije.

“Zaista se traži i krevet više, u destinaciji Poreč, možemo reći da smo na sto posto popunjenosti naših kapaciteta”, poručila je glasnogovornica Plave lagune Eva De Zan Prusina.

Manje od toga u ovo doba nisu ni očekivali. Svesrdno rade na atrakcijama koje će privući goste u jesen. Jedna od njih svakako je svjetski poznata utrka Ironmen.

“Otvorit ćemo tri hotela više u odnosu na listopad prošle godine, već je utrka rasprodana, tisuću i petsto natjecatelja zajedno sa svojim pratnjama”, dodala je Eva De Zan Prusina.

Očekuje se da će tradicionalno niže jesenske cijene prizvati i mnoge individualne goste, osobito ove godine kada se kućni budžeti pažljivije nadziru. Nakon povijesno najuspješnije predsezone, mogla bi tako uslijediti i dosad najbolja posezona.

Komentirajte prvi

New Report

Close