Otvoren President, prvi Valamarov hotel s pet zvjezdica

Autor: Marija Crnjak , 19. lipanj 2014. u 12:46
Terasa Hotela President. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

“Naša kompanija je primjer da se u Hrvatskoj može dobro raditi. Pozivam investitore da dođu u Dubrovnik i sami se u to uvjere”, poručio Gustav Wurmbock, šef NO-a Valamara.

Turistička kompanija Valamar u protekla dva dana svečano je otvorila svoja dva novouređena hotela, Hotel President i Argosy na Babinu kuku, u čiju je rekonstrukciju zajedno uloženo oko 190 milijuna kuna. Hotel President ujedno je postao prvi Valamarov hotel s pet zvjezdica, dobivši 111 novih smještajnih jedinica, novi vanjski bazen, veću kongresnu dvoranu i parkirališta. Potpuno je preuređena recepcija, lobi, unutarnji bazen, wellness centar, restoran i barovi te plaže, dok je najveća novost u Argosyu novi vanjski bazen.

Predsjednik Nadzornog odbora Valamar grupe Gustav Wurmbock prilikom svečanog otvorenja Presidenta u srijedu navečer prisjetio se petnaestogodišnjeg rada kompanije koja je do sad u hrvatski turizam uložila ukupno 2,1 milijardu kuna, ustvrdivši da se unatoč pričama o korupciji i složenoj administraciji Valamar u Hrvatskoj nikad nije susreo s takvim problemima.

"Naša kompanija je primjer da se u Hrvatskoj može dobro raditi. Pozivam investitore da dođu u Dubrovnik i sami se u to uvjere", poručuje Wurmbock koji je kritiku ipak uputio Vladi zbog nedavnog povećanja PDV-a za usluge smještaja s 10 na 13 posto.

"Prihodi kompanije od 2000. godina porasli su deset puta, no još uvijek ne ostvarujemo profit, a povećanje poreza dodatno je smanjilo profitabilnost. Mi imamo puno planova za buduće investicije, no molimo Vladu da ne povećava dodatno poreze, jer to ugrožava investicijsku klimu", kazao je Wurmbock, koji je ujedno i jedan od najvećih pojedinačnih dioničara Valamara. 

Ministar Darko Lorencin koji je svečano otvorio Hotel obećao je da će se do kraja mandata boriti da se stopa PDV-a na smještaj vrati na staro, pojasnivši ujedno zašto je Vlada morala povećati međustopu na 13 posto. 

"Taj polukorak natrag morali smo napraviti radi održanja stabilnosti cijelog sustava, bez čega bi investitori imali još gore uvjete poslovanja. Priznajemo da je privatni sektor u turizmu odradio 80 posto posla u jačanju konkurentnosti destinacije, stoga radimo na tome da javni sektor napravi svoj dio posla, poveže turističke proizvode i kreira nove", kazao je Lorencin.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Hotel President je omiljeni hotel u Dubrovniku, u koji smo uvijek rado dolazili…

Čak i odmah nakon domovinskog rata, okruženi zaštitarima,budući da su sobe povezane sa otvorenim terasama i u sobe se može
ušuljati svatko bez teškoća….
Čak i kad su nam odbili kreditne kartice s napomenama da ih ne primaju od
DOMAĆIH GOSTIJU….dobili smo tako , običan paragon blok / račun , recimo/…

Čak smo doveli i poslovne partnere jednom u taj hotel ispričavajući se, jer
su bolji hoteli bili zauzeti..nema veze, bilo je sve o.k….i u Presidentu..

Onda smo / na zahtjev hotela/ uplatili previsoki iznos -unaprijed…..rekli su da nam ne mogu vratiti preplaćeni novac….pa, smo opet obiteljski došli,
potrošiti pretplatu……….
gledali smo transformacije, pratili cvijeće kako napreduje, panoramski
lift kako ga godinama popravljaju….itd.itd.itd……

Apsolutno im čestitamo na obnovi – i opet ćemo im doći-……..na žalost,njihovu…i na sreću našu..! / nadam se su maknuli previsoke kade
u kupaonicama,na kojima možeš poginuti.. /…..

New Report

Close