Otvaraju brodogradilište Slavonija, tražit će 140 radnika

Autor: Poslovni.hr , 03. ožujak 2018. u 11:28
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL/Ilustracija

Brodogradilište riječnih i specijaliziranih brodova te luksuznih jahti Slavonija trebalo bi stići na krajnji hrvatski istok.

Zemljište je već kupljeno u mjestu Dalj nedaleko od Osijeka, uz samu rijeku Dunav. Riječ je o projektu čija se vrijednost u početnoj fazi penje do deset milijuna eura, a iza njega stoje belgijski investitori, piše tportal.

"Brodogradilište ovakvog tipa ne postoji u radijusu od 900 kilometara. Dugoročni plan nije samo proizvodnja 'sirovih' brodova, već njihovo potpuno opremanje kako bismo stvorili konkurentni i visokokvalitetni izvozni hrvatski proizvod", najavio je novinarima zamjenik osječkog gradonačelnika Boris Piližota predstavljajući Birola Ernalbanta, dizajnera i konstruktora jahti koji s ekipom belgijskih i nizozemskih investitora ulazi u projekt čija je vrijednost u početnoj fazi do deset milijuna eura.

"Plan je da od same gradnje u roku dvije godine ono bude u punoj funkciji. To vrijeme ćemo iskoristiti za obuku kako naših, tako i ljudi s ovog područja", rekao je Birol Ernalbant, najavljujući da bi se ondje na početku trebalo zaposliti oko 140 stručnih i visokokvalificiranih radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close