Otkrivamo što nam poboljšava život

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 17. travanj 2018. u 16:14
U program uključene znanstvene institucije, gradski muzeji, knjižnice, škole…/Goran Kovačić/PIXSELL

Do idućeg utorka događaji diljem zemlje sa ciljem popularizacije znanja.

U organizaciji Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja u ponedjeljak je na 23 lokacije diljem Hrvatske otvoren šesnaesti Festival znanosti u sklopu kojega će se do 24. travnja publika moći upoznati s najnovijim znanstvenim dostignućima.

Osim gotovo svih hrvatskih znanstvenih institucija, u projekt je uključen i velik broj gradskih muzeja, različitih udruga koje se bave znanošću, knjižnica, strukovnih i drugih škola. U Zagrebu kao partneri sudjeluju Tehnički muzej Nikola Tesla i British Council, održat će se više od 250 različitih događaja za što je Grad Zagreb osigurao 50 tisuća kuna, za Poslovni dnevnik je otkrio koordinator programa Marijo Zrna. 

"Iako izgleda da je vrlo teško koordinirati projektne aktivnosti na 23 lokacije, sve prolazi bez problema uz pomoć lokalnih snaga. Festival svake godine ima drugu glavnu temu, ove godine su to 'Otkrića', sve ono što je promijenilo naš život. U sve ove godine održavanja stvorili smo zajednicu međusobno povezanih ljudi, motiviranih da populariziraju znanost, koju su i sami nekoć možda bili posjetitelji te manifestacije, a danas su znanstvenici koji sudjeluju i podupiru njegovo održavanje.

U Zagrebu očekujemo više od tri tisuće posjetitelja", komentirao je Zrna. Varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI), saznali smo, tom će prilikom otvoriti svoja vrata te svim generacijama omogućiti sudjelovanje u radu FOI-jevih laboratorija i predavanja, upoznavanje s mobilnim aplikacijama i  računanjem udaljenosti u svemiru te brojnim drugim zanimljivostima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close