Osim što prebiru po novčanicima, turisti ove godine sve češće rade još jednu stvar na tržnicama

Autor: Marta Duić , 03. kolovoz 2023. u 10:23
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Neki im čak nude i kune i prodavače pitaju gdje ih zamijeniti.

O cijenama na tržnicama koje iznenađuju i brojne turiste koji ljetuju u domaćim turističkim destinacijama govori se već danima. Sve su češći oni koji prebiru po novčanicima, gledaju ponudu i samo šeću, neki čak nude i kune i prodavače pitaju gdje ih zamijeniti. Takva je barem situacija na tržnici u Omišu.

Kako kažu prodavači, a i sami vidimo prolazeći tržnicom, glavni kupci su domaće stanovništvo, i domaći gosti. Osim što pomno biraju i kupuju manje količine namirnica, jedna od lokalnih prodavačica koja godinama prodaje svoje povrće i voće na toj tržnici, kaže kako je ovo i godina u kojoj turisti najviše i kradu po tržnicama.

Priča nam kako je prije par dana imala zanimljivu situaciju sa stranom turisticom koja je od ponude s njenog štanda željela od svega pomalo. Kako kaže prodavačica, malo poma (rajčica), malo krumpira, malo marelica, luka, mahuna…skoro sve što ima u ponudi. Sve joj je izvagala, složila u vrećice, da bi ih na kraju gospođa ugrabila vrećice i počela trčati.

Vikala je da je se zaustavi, ali samo su se stranci tada muvali tržnicom tako da je gospođa “uspješno” pobjegla u masu i nestala s nekoliko kila voća i povrća.

“I što sam ja mogla, ostaviti štand i trčati za njom? Tek tad bi možda sve sa štanda nestalo”, požalila nam se prodavačica.

Komentirajte prvi

New Report

Close