S 18 milijuna kuna transformiraju centar u magnet za turiste

Autor: Marija Crnjak , 21. siječanj 2021. u 09:31
Projekt u iznosu od 85% sufinancira se iz fondova EU/MARKO MRKONJIĆ/PIXSELL

Projekt u iznosu od 85 posto sufinancira se iz fondova Europske unije, a obuhvaća rekonstrukciju stare austrougarske konjušnice površine 40 tisuća kvadratnih metara, …

Grad Osijek ulaže 18 milijuna kuna u obnovu i preuređenje zapuštenog povijesnog prostora u regionalni prijamni info-turistički centar čiji će sadržaji promovirati turističke atrakcije Osijeka, Osječko-baranjske županije i šire regije istočne Hrvatske.

Projekt u iznosu od 85 posto sufinancira se iz fondova Europske unije, a obuhvaća rekonstrukciju stare austrougarske konjušnice površine 40 tisuća kvadratnih metara, izgradnju prometnica i parkirališta te krajobrazno uređenje prostora.

“Zajednica izvođača radova, tvrtke Kale i Binder, uvedena je u radove prije dva tjedna, a rok završetka radova je lipanj 2022. godine.

Kroz ovaj projekt predviđamo otvaranje novih radnih mjesta u Osijeku, porast broja posjeta turističkim atrakcijama te broja programa razvoja kulturne i prirodne baštine u regionalnim odredištima”, istaknula je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

Prema riječima Kornelije Mlinarević, pročelnice Upravnog odjela za programe Europske unije, uz Centar će se urediti stajalište za autobuse i osobna vozila, a budući da je smješten u blizini državne ceste i dvije EuroVelo rute, dio ponude bit će prilagođen i ciklo turistima koji će se ondje moći otuširati te svoje bicikle ostaviti ili popraviti.

“Ovo će po realizaciji projekta biti mjesto u kojem će se nalaziti i poseban trgovački dio za autentične lokalne i regionalne proizvode, bankomate i mjenjačnice, kao i prostor za turističke agencije i vodiče, sanitarni čvor i drugi sadržaji”, zaključila je Mlinarević.

Osim toga, pojasnila je, Grad planira premjestiti GPP-ovu remizu iz sadašnjeg prostora na istok grada, čime će se otvoriti prostor za gradnju montažne garaže za 345 automobila.

Time bi se izmjestilo parkiranje iz gradske Tvrđe te omogućio njezin daljnji razvoj kao kulturnog i turističkog centra Osijeka.

Komentirajte prvi

New Report

Close