Osijek dobiva novi studentski paviljon vrijedan 174 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 12. srpanj 2016. u 15:51
Foto: Davor Javorović / Pixsell

U zadnjih 10 godina broj studenata u Osijeku gotovo je udvostručen. Kako bi se taj pozitivan trend nastavio, osigurana su značajna sredstva iz EU fondova za izgradnju novog studentskog paviljona.

U okviru posjeta Osječko-baranjskoj županiji ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić sudjelovao je na svečanom potpisivanju ugovora sa Sveučilištem u Osijeku, nakon čega je zajedno sa svojim suradnicima bio u obilasku projekta „Radovi na rekonstrukciji objekata sudova – Županijski sud u Osijeku“.

U zgradi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja zgrade, infrastrukture i okoliša studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku“, ukupne vrijednosti 174.300.000,00 kuna. Ugovor je potpisan u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Uz ministra Tolušića, svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su zamjenica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unijeSonja Bošnjak, pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Davor Huška, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Srećko Tomas, ravnatelj Središnje agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, mag. ing. el.,gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Željko Turkalj, članovi Senata Sveučilišta i brojni drugi gosti.

„U zadnjih 10 godina broj studenata u Osijeku gotovo je udvostručen. Kako bi se taj pozitivan trend nastavio, osigurana su značajna sredstva iz EU fondova za izgradnju novog studentskog paviljona. Ulaganjem u naše studente i njihov standard, dugoročno ulažemo u razvoj ovog grada, županije i Republike Hrvatske u cijelosti“, izjavio je ministar Tolušić.

Izgradnjom studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku omogućit će se smještaj za dodatnih 796 studenata, čime će po završetku projekta, ukupan broj kreveta za studente u Osijeku porasti na 1.465. Ovaj projekt doprinijet će i povećanju smještajnih kapaciteta za studente u nepovoljnom položaju za koje je predviđeno 537 od 796 novih ležajeva, od čega će 10 jednokrevetnih soba biti prilagođeno za studente s invaliditetom.

Nakon potpisivanja, ministar Tolušić se zajedno sa svojim suradnicima zaputio prema Županijskom sudu u Osijeku gdje su obišli radove na projektu „Radovi na rekonstrukciji objekata sudova – Županijski sud u Osijeku„. Radovi su odvijaju u okviru IPA projekta "Potpora racionalizaciji mreže sudova“ ukupne vrijednosti 8.659.235 eura, dok vrijednost radova iznosi 2.661.964,86 eura, od čega je2.262.670,13 eura financirano sredstvima iz EU fondova. 

Komentirajte prvi

New Report

Close