Iz dućana se povlači hrana za pse: Može biti jako opasna za zdravlje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. ožujak 2019. u 08:18
Foto: Getty Images

Vlasnicima pasa koji su eventualno kupili proizvode navedenih serija savjetuje se prestanak hranjenja pasa tim proizvodima.

Zbog potencijalno mogućih povećanih razina vitamina D, koje kod pasa mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme uključujući i poremećenu funkciju bubrega, američka tvrtka Hill’s Pet Nutrition je kao proizvođač s tržišta povukla neke svoje konzerve s hranom za pse.

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu u ponedjeljak je obavijestila potrošače o dobrovoljnom opozivu konzervi Hill’s® Prescription Diet® Canine i/d 12x 360g (SKU Number: 8408T, LOT: 092020T27) te Hill’s® Science Plan® Mature Adult Active Longevity Chicken 12x370g (SKU Number: 8055U, LOT: 112020T25).

U priopćenju pojašnjavaju da je vitamin D esencijalni nutrijent za pse, ali da peroralni unos povišenih razina tog vitamina može dovesti do mogućih zdravstvenih problema ovisno o samoj razini vitamina i duljini primjene.

Psi mogu iskazivati simptome kao što su povraćanje, gubitak apetita, pojačan osjećaj žeđi, pojačano mokrenje, pojačano slinjenje i gubitak tjelesne težine. Primjena povišenih razina vitamina D može rezultirati s ozbiljnim zdravstvenim problemima kod pasa, uključujući poremećenu funkciju bubrega.

Iz Agencije napominju da vlasnici čiji su psi konzumirali bilo koju od hrane navedene na listi proizvoda, te čiji psi pokazuju bilo koje od navedenih simptoma, trebaju kontaktirati svog veterinara. U većini slučajeva, očekuje se potpuni oporavak životinje nakon prestanka hranjenja tim proizvodima.

Vlasnicima pasa koji su eventualno kupili proizvode navedenih serija savjetuje se prestanak hranjenja pasa tim proizvodima.

Potrošače pozivaju da za sve dodatne informacije kontaktiraju proizvođača na adresi contactus@hillspet.com, ili uvoznika i distributera za Hrvatsku, info@ddlzagreb.hr, +385 1 3017 011. Dostupne informacije mogu se pronaći i na www.hillspet.com/productlist.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Inače kupujem samo Pedigree za svojeg psa, ništa drugo mu ne odgovara, a za ove Hill proizvode nisam ni čuo nikad tak da kod mene nema briga oko toga. Katalog Plodine ima ovaj tjedan velik izbor proizvoda za kućne ljubimce na akciji

New Report

Close