Odmah na početku sjednice Vilim Ribić napustio je mirenje.

Autor: Poslovni.hr , 15. svibanj 2014. u 18:13
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na današnjem mirenju Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, odmah na početku sjednice Vilim Ribić napustio je mirenje, priopćio je Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja.

Na današnjem mirenju Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, odmah na početku sjednice Vilim Ribić napustio je mirenje, priopćio je Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja.

'Gospodin Ribić je prenio svoje ovlaštenje glavnog miritelja Sindikata na prof. dr. sc. Igora Radeku, zamjenika predsjednika', navodi se u priopćenju.

Ribić je ministru i miriteljici gđi Lisičar objasnio da su razlog takvog postupka jučerašnje grube i neistinite izjave ministra, koji je ponovno, bez ikakve osnove, optužio gospodina Ribića da šteti nacionalnim interesima zato što organizira štrajk, prijeti urušavanjem sustava visokog školstva i znanosti te poziva druge sindikate u štrajk. Ribić je još jednom upozorio da odluke Sindikata ne donosi pojedinac, već tijela Sindikata, i da je neutemeljeno personificirati odluke cijele organizacije s osobom i likom jedne osobe. Proces mirenja je kolektivni radni spor, a ministar se trudi prikazati ga svima kao individualni spor s Ribićem.

S obzirom da ministar širi takve interpretacije, Vilim Ribić nije htio biti prepreka uspješnom okončanju mirovnog procesa, ali niti izlika ministru za eventualni neuspjeh mirenja, pa ga je napustio.

Komentirajte prvi

New Report

Close