Odluka Ministarstva financija za Club Adriatic do 5. siječnja

Autor: Suzana Varošanec , 03. siječanj 2018. u 08:03
Predmet dodijeljen u rad jednom nagodbenom vijeću može se prerasporediti u rad drugome/Sanjin Strukić/PIXSELL

Tužitelji zabrinuti zbog novog sastava Nagodbenog vijeća, Fina poručuje to nema nikakvih pravnih učinka.

Nakon zastoja slučaja predstečajne nagodbe Cluba Adriatic izazvanog tužbama, prvi konkretni potezi u smjeru rješenja potaknuti su nedavnom presudom Upravnog suda u Zagrebu, pa na red dolazi ključna odluka koja će biti donesena unutar presudom zacrtanog roka koji iznosi 30 dana.

Kako nam je to potvrđeno iz Ministarstva financija, Samostalnog sektora za drugostupanjski upravni postupak, a koje je sad na potezu, njihova je odluka praktički pitanje dana. Naime, u odgovoru na naš upit iz navedenog tijela pojašnjavaju da je Upravni sud u Zagrebu 30. studenog donio presudu kojom je ocijenjen kao osnovan tužbeni zahtjev tri tužitelja Općine i TZ-a Baška Voda i tamošnjeg komunalca Gradina.

Navode i da im je Upravni sud kao tuženiku naložio da u roku od 30 dana od dostave pravomoćne presude donesu novo rješenje o žalbi tužitelja. Kako su spomenutu presudu zaprimili 6. prosinca, a rok za donošenje novog rješenja istječe 5. siječnja, poručuju da će u roku rješenje i donijeti. Ta će odluka razjasniti smjer koji je odlučujući za perspektivu ove državne turističke tvrtke. 

Karakteristična je i po recentnom CERP-ovom natječaju o njezinoj 100%-tnoj privatizaciji na koji je stigla obvezujuća ponuda švicarske tvrtke Immo Invest Partner AG, a raspisanom u okolnostima nerazjašnjenog predstečaja u kojem je Prosperus Invest bio izglasani strateški partner koji bi prema tom planu stekao udjel od 95%, dok bi 5% zadržala država. No, nakon presude u proceduri po nalogu suda ispunjene su pretpostavke za donošenje nove odluke jer su navedeni tužitelji-žalitelji, posredstvom novog Fininog Nagodbenog vijeća, na što skreću pozornost, dostavili očitovanja u kojima se potvrđuje da su osporavali i Finino rješenje o utvrđenim tražbinama.

Kako će taj raniji propust u odlučivanju biti otklonjen, ostaje za vidjeti, no okolnost novog sastava Nagodbenog vijeća na koju 'pušu na hladno' čini se da je nebitna.  Iz Fine pojašnjavaju da se organizacija rada i raspodjela imenovanih članova nagodbenog vijeća obavlja prema potrebama posla te nema pravnih posljedica na tijek predstečaja s obzirom na to da članovi nagodbenog vijeća ispunjavaju zakonom propisane uvjete.

"Zakonom je propisano da predsjednika i članove nagodbenog vijeća imenuje ministar financija, a predmet dodijeljen u rad jednom nagodbenom vijeću može se prerasporediti u rad drugome ako za to postoje razlozi, kao što je primjerice povećanje opsega posla", navode iz Fine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close