Iako se to očekivalo nakon što je prije dvije godine došlo do objedinjavanja tri hrvatske šećerane (Viro, Sladorana i Osijek) u jednu, Hrvatsku industriju šećera (HIŠ), te je već u startu stala proizvodnja u pogonima u Virovitici, ipak je tinjala nada da se neće dogoditi da se prerada šećerne repe odvija samo u jednoj.
Danas bi, kako doznajemo iz izvora bliskih HIŠ-u, objaviti da će se od ove godine prerada obavljati samo u jednom proizvodnom pogonu. Razlog je u nedostatku sirovine koja bi bila dovoljna za rad na dvije lokacije, te slijedi jedan od koraka daljnje racionalizacije, nastavak prerade samo u županjskoj Sladorani.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu