Od koronavirusa boluje 713 građana, 56 više nego jučer, tijekom jutra preminuo još jedan bolesnik

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2020. u 13:03
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Danas se iza 14 sati očekuje slijetanje aviona iz Šangaja s medicinskom opremom. Stiže 13 tona zaštitne opreme. Taj zrakoplov je prvi u nizu koji će idućih tjedana opskrbljivati Hrvatsku. Beroš je zaslugu za to pripisao diplomatskim naporima premijera Andreja Plenkovića i hrvatskog veleposlanstva u Kini.

Ministar Vili Beroš objavio je kako je od jučer u 15 h u Hrvatskoj 56 novozaraženih koronavirusom, što je ukupno 713. Preminulih je nažalost 6.

Tijekom jutra je preminuo i bolesnik u bolnici Dubrava koji je i inače bio u lošem stanju nakon moždanog udara. 36′ je godište. Na respiratoru je 26 bolesnika.

Učinjeno je 5900 testiranja.

Odlična vijest iz Kine

Danas se iza 14 sati očekuje slijetanje aviona iz Šangaja s medicinskom opremom. Stiže 13 tona zaštitne opreme, on je prvi u nizu koji će idućih tjedana opskrbljivati Hrvatsku. Beroš je zaslugu za to pripisao diplomatskim naporima premijera Andreja Plenkovića i hrvatskog veleposlanstva u Kini.

Markotić je navela da su svi koji su na respiratoru u teškom obliku bolesti. Očekujemo u Zaraznoj još jedno stavljanje na respirator, to su sad većinom starije osobe.

Beroš je istaknuo da se od početka nastoje ponašati promišljeno i planski tako će biti i s raspodjelom zaštitne opreme koja stiže.

U Španjolskoj je u nedjelju preminulo novih 838 osoba od koronavirusa čime je njihov broj porastao na 6.528, u trenutku kada vlada kreće u obustavu svih gospodarskih aktivnosti u zemlji osim nužnih.

Španjolska je nakon Italije druga zemlja po broju preminulih i četvrta po broju zaraženih u svijetu. Ovo je najtragijčini vikend od izbijanja koronavirusa jer su i u subotu, u samo jednom danu, već preminule 832 osobe.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Do soka ce doci od ponedjeljka.

U Međimurju je od četvrtka 9 negativno a dva su pozitivna. Znači dnevno testiraju 3 pacijenta u Međimurju. Divoljno?

 

New Report

Close