Od danas se zatvaraju Sheraton, Panorama, International i hotel Jadran, zasad ostaje raditi samo Westin

Autor: Marija Crnjak , 18. ožujak 2020. u 11:51
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Dok ovo pišemo, radnici četiri od ukupno pet zagrebačkih hotela u sastavu tvrtke HUP Zagreb stavljaju ključ u bravu.

Od danas se zatvaraju Sheraton, Panorama, International i hotel Jadran, zasad ostaje raditi samo Westin. Radnicima kojima ističe ugovor na određeno neće se produžavati radni odnos, ostali idu na godišnji odmor, zasad do 20. travnja, a ako situacija potraje radnici će biti obaviješteni o daljnjim postupcima. To smo neslužbeno doznali iz hotelske kuće u vlasništvu rovinjskog Adrisa, koja u svojoj dugogodišnjoj tradiciji ne pamti ovakvu krizu.

Kao i ostali, do pred samo nekoliko tjedana i HUP Zagreb aktivno je tražio radnike za svoje hotele. Kako doznajemo, situacija je bila normalna sve negdje do početka ožujka, kad se broj gostiju krenuo smanjivati, da bi se u posljednjih tjedan dana sveo na njih tek nekoliko. Radnici hotela u početku su koristili slobodne dane koje su prikupili u prethodnom razdoblju, a sad su na godišnjem odmoru. Radnici ne znaju što će biti nakon što im taj godišnji istekne, ako se hoteli ponovno ne otvore do tada.

Nije poznato ni do kad će biti otvoren Westin, koji bi prema neslužbenim informacijama uskoro mogao postati jedini otvoreni zagrebački hotel. Naime, kako je najavljeno jučer, tijekom današnjeg dana u Saboru se očekuje donošenje novih mjera za prevenciju širenja zaraze koronavirusom, u što bi trebalo biti uključeno i zatvaranje ugostiteljskih objekata, uključujući hotele.

Komentirajte prvi

New Report

Close