Najbolji splitski hotel zatvara svoja vrata, ali odlučan je zadržati sve zaposlene

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2020. u 09:54
Press

Unatoč zatvaranju i neizvjesnoj poslovnoj situaciji uzrokovanim globalnom COVID-19 pandemijom, hotel Le Meridien LAV odlučan je u namjeri da zadrži sve zaposlenike

Slijedeći smjernice Svjetske zdravstvene organizacije za suočavanje s koronavirusnom bolesti (COVID-19) i prijedlozima nacionalnog Zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite, a prvenstveno se vodeći sigurnošću i zdravljem svojih gostiju i zaposlenika, splitski hotel Le Meridien Lav odlučio je zatvoriti svoja vrata. Hotel se u ovoj prvoj fazi zatvara u periodu od ponedjeljka 23. ožujka do 15. travnja 2020. uz napomenu kako će uprava Hotela pratiti razvoj ove neočekivane situacije i sukladno donositi buduće odluke.

„Odgovorno poslovanje kojem je zdravlje naših gostiju i zaposlenika na prvom mjestu potaknulo nas je na donošenje odluke o zatvaranju Hotela. Unatoč velikim gubicima koje već sada bilježimo zbog otkazivanja dolaska gostiju i organizacije kongresa te lošijeg bookinga za nadolazeću sezonu, ovo smatramo jedinom ispravnom odlukom.“ izjavio je generalni direktor hotela Le Meridien LAV, Arnoud Zaalberg te dodao „Unatoč ovoj odluci i neizvjesnoj situaciji oko predstojeće sezone, odlučni smo u namjeri da zadržimo sve zaposlenike u Hotelu. Učinit ćemo sve da to tako i ostane.“

Hotel je već danas zatvorio i svoj luksuzni RE:CUPERA Wellness & Spa. Sve buduće odluke donosit će se ovisno o razvoju situacije vezane uz koronavirusnu bolest (COVID-19) te ovisno o izazovima koje pred menadžment Hotela donosi predstojeća sezona.

Le Meridien Lav jedini je resort s 5 zvjezdica na splitskom području, a nalazi se u Podstrani, 8 km južno do Splita. Le Meridien Lav raspolaže s ukupno 381 smještajnom jedinicom te s ukupno 11 suvremeno opremljenih konferencijskih dvorana na prostoru od 2.500 četvornih metara. Od 2015. godine u vlasništvu je privatnog češkog equity fonda Odien Group, točnije njegove tvrtke kćeri Odien Hotels N.V..

Komentirajte prvi

New Report

Close