Od banke dobiva opomene iako je stan prodao prije 15 godina

Autor: Poslovni.hr , 10. studeni 2018. u 10:02
Foto: Davor Javorović / Pixsell

‘Svaki mjesec već dvije godine dobijem opomenu banke za kredit’.

Čak 15 godina nakon što je prodao stan u Osijeku, i s tim stanom više nema nikakve veze, Osječanin Daniel Kudro posljednje dvije godine od banke dobiva opomene za dug po kreditu koji u toj banci ima kupac nekadašnjeg Kudrina stana, piše Glas Slavonije.

– Svaki mjesec već dvije godine dobijem opomenu banke za kredit koji je u toj banci uzeo kupac moga stana. Kada sam prvi put dobio opomenu, bio sam šokiran. Odmah sam nazvao banku u Zagrebu, gdje su mi kazali da tu opomenu zanemarim i bacim u smeće. Ali opomene od tada dobivam stalno. U banci su mi poslije kazali da se javim tu u Osijeku, gdje je napravljena pogreška. Javio sam se, ali i dalje stižu opomene. Znam da banci ništa ne dugujem. I sada me to jako uzrujava. Ja sam bolestan čovjek. Stopostotni sam invalid Domovinskog rata i svaki dan pijem šaku lijekova – ispričao nam je Daniel Kudro.

Iz dokumenata koje je pokazao Glasu Slavonije vidljivo je da je stan prodao kupcu iz Osijeka 12. srpnja 2003. Ugovoreni kupoprodajni iznos za stan kupac je Kudri isplatio kreditom Slavonske banke i praktično su ispunjene sve odredbe tog kupoprodajnog ugovora. Posrednik u kupoprodaji bila je ugledna osječka tvrtka Ljubek d.o.o., iz koje je, odnosno iz agencije Nekretnine Matijević, njezin direktor Marijan Matijević potvrdio tu priču, kazavši kako je Kudro očito žrtva birokratske pogreške.

Komentirajte prvi

New Report

Close