Posao u Državnom uredu za reviziju: Od 172 kandidata za 134 test bio pretežak

Autor: Jadranka Dozan , 04. listopad 2016. u 14:03
Arhivska fotografija: Pixsell

Posao u Državnom uredu za reviziju.

Državni ured za reviziju (DUR) odskora će se u obavljanju poslova financijskih i revizija učinkovitosti jedinica državnog sektora i tzv. lokalnih jedinica kadrovski pojačati.

Prema ljetos objavljenom natječaju najviša revizijska institucija u Hrvatskoj uskoro bi trebala sklopiti ugovore na neodređeno vrijeme s 19 zaposlenika. Najvećim dijelom to bi trebali biti upravo državni revizori te pomoćnici revizora i njihovi vježbenici. Na oglašena radna mjesta se, uobičajeno, javio višestruko veći broj kandidata, ali prošli mjesec provedena testiranja pokazala su da su većini testovi Državne revizije bili preteški. Od ukupno 172 kandidata, prijavljenih što za revizorske što za administrativne poslove, njih 134 nisu prošla donji prag. Za 13 radnih mjesta revizora (3), pomoćnih revizora (7) i revizorskih vježbenika (3) testiranju je pristupilo 82 kandidata, ali prolazne je rezultate imalo tek njih 19.

Državni revizori ove će godine, prema planu aktivnosti, obaviti 218 financijskih i 86 revizija učinkovitosti te 20-ak provjera izvršenja prethodnih naloga i stotinjak uvida u financijske izvještaje izvanparlamentarnih stranaka i članova predstavničkih tijela lokalnih jedinica. Poput većine javnih institucija, DUR ima manje zaposlenih nego što je to predviđeno tzv. sistematizacijom. U njegovu slučaju ona predviđa 343, a ima 20-ak posto manje zaposlenih. Nakon što je lani za svoje aktivnosti potrošio 50 mil. kuna, proračun za ovu godinu mu je 56 milijuna. Odskora bi mu se, pak, na inzistiranje Mosta, ovlasti trebale proširiti i na središnju banku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close