Objavljeni najnoviji podaci: Imamo 18 novooboljelih, Stožer uveo nove mjere Zagrebu, Splitu i Osijeku

Autor: Poslovni.hr , 21. lipanj 2020. u 14:04
Foto: Daniel Kasap/POOL/HINA

Nagli skok broja zaraženih u Hrvatskoj u proteklih nekoliko dana rezultirao je odlukom da se Nacionalni stožer ponovno na konferenciji za novinare obrati javnosti.

Posljednjih dana broj novooboljelih kreće se u dvoznamenkastim brojkama. Zato je Stožer nakon pauze od više od mjesec dana odlučio održati konferenciju za novinare.

Ministar Davor Božinović kazao je da je prema najavi sazvana konferencija za novinare jer je došlo do povećanja broja zaraženih.

Podsjetimo, broj novozaraženih u Hrvatskoj raste četvrti dan zaredom. U četvrtak smo imali 11 novih slučajeva, u petak 12, a jučer 18.

Ministar Vili Beroš rekao je da imamo 2317 oboljelih, od čega aktoivno 71. Imamo 18 novooboljelih od čega je u Zagrebu 10, a u Zagrebačkoj županiji 1, u Splitskoj 1, Osječko-baranjskoj 5 i Dubrovačko.neretvanskoj 1. Hospitalizirano je devet osoba, na respiratoru nemamo niti jednu osobu. Jučer je testirano 276 osoba.

Predstavljene su i nove mjere koje se odnosi na domove za starije i zdravstvene ustanove. Mjere će biti selektivne i primijenjene u županijama gdje je veći broj novih slučajeva. Zabranjuju se posjete korisnicima i izlasci korisnika u domovima u gradu Zagrebu, Zagrebačkoj županiji, Osječko-baranjskoj županiji i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Ukidaju se posjete bolesnicima u Osijeku, Splitu i Zagrebu. Uvodi se testiranje zdrvstvenih radnika koji se vraćaju iz zemalja u kojima je lošija zdravstvena situacija.

Božinović je potvrdio da kampanja i dalje ide te da nema promjena vezano za glasanje.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close