Prešli su psihološku granicu: Zemlja broji preko milijun zaraženih koronavirusom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. lipanj 2020. u 10:48
Foto: Reuters

U Latinskoj Americi bolest se najbrže širi.

Broj zaraženih koronavirusom u Brazilu u subotu je prešao milijun, što svjedoči o nastavku širenja epidemije u svijetu koji zbog popuštanja mjera izolacije postaje sve “opasniji”, upozorava Svjetska zdravstvena organizacija.

Prije Brazila samo su Sjedinjene Države prešle taj simboličan prag od milijun oboljelih. Latinoamerički orijaš najvjerojatnije će vrlo brzo premašiti broj od 50.000 umrlih, kojih je u petak bilo 48.954, što tu zemlju svrstava na drugo mjesto zemalja po broju umrlih.

Od početka lipnja Brazil, novo svjetsko žarište epidemije, zabilježio je više novozaraženih (518.000) i umrlih (19.000) od bilo koje zemlje svijeta, pokazuje izračun AFP-a.

U Latinskoj Americi bolest se najbrže širi.

U Meksiku je broj umrlih u petak prešao 20.000, priopćila je vlada izvijestivši i o više od 5000 novozaraženih u jednom danu.

Meksičke vlasti su zbog toga za tjedan dana odgodile nastavak gospodarske aktivnosti u glavnom gradu, planiran za ponedjeljak, ne bi li smanjile broj oboljelih i broj pacijenata u bolnicama.

Kolumbija je u petak zabilježila pak rekordan broj od 95 umrlih u jednom danu, pa je broj umrlih od početka epidemije premašio 2000.

Komentirajte prvi

New Report

Close