Objavila na Facebooku kako će peći kolače za prodaju, a onda su joj došli inspektori

Autor: Poslovni.hr , 31. listopad 2014. u 10:29
Ilustracija/Thinkstock

Pretresali su joj dom tražeći stroj za proizvodnju kolača.

Jasni Bačić u ponedjeljak su na vrata obiteljskog doma u Donjoj Vrbi pokucala četiri inspektora Carinskog ureda u Slavonskom Brodu, nakon što je na Facebooku objavila da će peći kolače za prodaju, piše 24sata.

Pretresali su joj dom tražeći stroj za proizvodnju kolača. Jasna Bačić je, naime, nedavno na svojoj stranici na Facebooku objavila da će peći kolače za prodaju te navela vrste i cijene. Sprema se otvoriti obrt, no nije stigla ni zagrijati pećnicu, a inspektori su zakucali na vrata, pišu 24 sata.

"Cirkus oko pretresa kuće trajao je sat vremena. Inspektori nisu bili agresivni, ali čim su stupili u kuću, svih mojih četvero djece od straha su počeli plakati. Naravno da nisu ništa našli, kamoli stroj za pečenje kolača. Imam običnu pećnicu u štednjaku, a i ona je pokvarena", tvrdi Jasna Bačić.

"Objavila sam to na ‘fejsu’ jer uskoro namjeravam otvoriti obrt te sam potencijalne kupce htjela obavijestiti o vrstama kolača i cijenama. Inspektori su to pročitali na ‘fejsu’ i od toga napravili predstavu" kaže ona.

Cijeli tekst pročitajte na 24sata.

Komentari (6)
Pogledajte sve

… četiri inspektora Carinskog ureda…

…nije stigla ni zagrijati pećnicu, a inspektori su zakucali na vrata…

…svih mojih četvero djece od straha su počeli plakati…

…Imam običnu pećnicu u štednjaku, a i ona je pokvarena”, tvrdi…

Tu se radi o nastavku uništavanja Hrvatskog gospodarstva.
Nikom se u Hrvatskoj ne isplati raditi jer su vladajući gospodastvu nametnuli 572 poreza , najveća na svijetu.
Neke poreze su uveli čak i retoaktivno.
Da se u Hrvatskoj isplati raditi bilo bi investitora domaćih i stranih.
Čak su uveli poreze i na branje šparoga , gljiva , kestena i drugih biljaka koje su Hrvati bezporezno brali od stoljeća sedmog.
U čemu je problem ?
Problem je u tome što su vladajući zaposlili u državne službe 50 % previše ljudi koji očekuju plaću svaki mjesec.
Zbog toga vladajući svakodnevno izmišljaju nove i nove poreze i jačaju represivni aparat.

Da, naravno da je problem, ali isto tako nije lijepo ni pljuvati po obrtnicima koji su trenutno u najgoroj mogućoj situaciji. Prava nemaju nikakva, a obaveze su sve veće i veće.

Znate li da obrtniku, ukoliko blokiraju poslovni račun (npr u četvrtak) i čak ako i ima novaca pa već slijedeći dan plati dugovanje, biti će najvjerojatnije blokiran do ponedjeljka ili utorka.

A blokada obrtnika znači apsolutna blokada na sve, i privatni račun, i kreditne kartice i štednja… apsolutno sve.

Znate li da obrtnik nema pravo na jednu trećinu zaštićenu od ovrhe, ukoliko je blokiran, od bilo koga, njemu se skida apsolutno sve, gubi sva prava na život.

Tako da lako je osuđivati, ali otvorite obrt pa pokušajte…

P.S. Naravno da ima šljama i kod privatnika i kod radnika, ali taj šljam je u manjini.

@nmagazin Nije to baš tako, mislim da to i sami znate. Nije problem otvoriti za 10,00 kn, problem je što dalje kad se otvori.

a zašto vi snježana ne osnujete svoju tvrtku (to možete za 10,00 kn) i ne počnete raditi za sebe. kad meni gazda nije valjao, osnovala sam firmu i radim već deset godina za sebe. i da znate, to je skroz lako voditi firmu i to može baš svatko. samo se treba ustati u 5 i puno raditi.

New Report

Close