O sigurnosti Agrokora od sada brine samo Zlatko Marić

Autor: Saša Paparella (VLM) , 31. srpanj 2013. u 22:00
Zlatko Marić preuzeo zagrebački Pro- agent/PIXSELL

Preuzimanjem Pro-agenta, koji posluje s minusom, najveći zaštitar dobio ugovore s tvrtkama Ivice Todorića.

Koncern Agrokor ubuduće će štititi samo jedna zaštitarska tvrtka, i to ona najveća- Sokol Marić.

 

755tisuća

kuna minusa imao je lani Pro- agent

Rezultat je to najnovije transakcije u zaštitarskom sektoru, prilikom koje je Zlatko Marić preuzeo zagrebački Pro- agent, tvrtku čiji je glavni biznis bio osiguravanje Konzumovih dućana te niza drugih objekata u Agrokorovu vlasništvu. Sokol Marić, koji je do sada imao jedan manji broj poslova s Agrokorom, sada u potpunosti preuzima brigu o zaštititi tvrtki u vlasništvu Ivice Todorića. Pro- agent, zaštitarska  tvrtka koju su osnovali Darko Kljaić i Zvonimir Mareković, ima 300 zaposlenih, što znači da će po okončanju preuzimanja Sokol Marić povećati broj svojih zaposlenika na skoro 4000.  

Cijenu po kojoj je Sokol Marić preuzeo jednog od svojih konkurenata nismo uspjeli doznati, no u Marićevoj tvrtki ne kriju zadovoljstvo obavljenim poslom. Preuzimanje Pro- agenta drže dokazom da i domaći zaštitari, a ne samo strani, mogu na hrvatskom tržištu kupovati manje zaštitarske tvrtke i tako se efikasnije zaštititi od konkurencije iz EU, čiji se odlazak očekuje. Navodno je za kupnju Pro- agenta bila zainteresirana još jedna velika domaća zaštitarska tvrtka.  Proteklih je godina Pro- agent brzo rastao – sa 116 zaposlenih i 8,7 milijuna kuna prihoda u 2010., došli su do 231 zaposlenog i 18,1 milijuna kuna prihoda u 2011., te do 291 zaposlenog i 22,2 milijuna kuna prihoda u 2012.

Prema rezultatima poslovanja zaštitarskog ceha u 2011., Pro- agent je bio na 15. mjestu među domaćim zaštitarima i po prihodu i po broju zaposlenih. Pro- agent drži oko jedan posto od ukupnog prihoda cijelog sektora. Zadnje tri godine tvrtka je- jedina među 20 najvećih hrvaskih zaštitara- radila s gubitkom. Novi vlasnik, Sokol Marić, prošle je godine  imao 330 milijuna kuna prihoda i 37,3 milijuna kuna dobiti nakon oporezivanja. 

Komentari (9)
Pogledajte sve

Nitko u ovoj državi nije spreman izmijeniti te Pravilnike o zaštiti imovine…..osoba i sl..????

nasadio ga toda

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/todoric-mi-je-govorio-sve-je-u-redu-rusi-spasavaju-sve-nas-je-prevario-20170601?gclid=COX6ndGAptQCFdQ_GwodqSUATg

čuj, to je bila info koju sam par puta cuo, ali iz druge ruke. Nemam razloga da ti ne vjerujem. Ono sto mogu pretpostaviti, tesko da ce ikome biti bolje sada kada je dosao sokol maric, moze biti samo losije jer ne prati ga bas dobar glas.

@mister

moguce da je 5000 u zg, sam sigurno ne za dopusteni mjesecni fond sati…..
decki po zg rade i preko 250 sati mjesecno i vjerovatno da je prijevoz od max 500kn uracunat u to
baranjski dio proagenta je radio isljucivo po fondu sati (172-184) i ona navedena od 2506 je istinita (ja ju dobivao) + 500kn prijevoza a voznja 40km po smjeni……pa si racunaj

New Report

Close