NY Times: Hrvatska je otvorena za američke turiste

Autor: Lucija Špiljak , 08. srpanj 2020. u 22:00
Foto: DALIBOR URUKALOVIĆ/PIXSELL

U prilog dobrim vijestima ide i činjenica da web stranicu ovoga dnevnog lista mjesečno posjeti više od 400 milijuna čitatelja.

Prestižni američki dnevni list The New York Times uvrstio je Hrvatsku na popis otvorenih zemalja za američke građane, kako je izvijestila Ina Rodin, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u New Yorku.

U članku se autori bave temom kamo američki građani mogu putovati u svijetu, a Hrvatsku navode kao jednu od rijetkih mediteranskih zemalja koja je otvorena za Amerikance i u koju mogu ući bez predočenja rezervacije o smještaju.

U prilog dobrim vijestima ide i činjenica da web stranicu ovoga dnevnog lista mjesečno posjeti više od 400 milijuna čitatelja.

Dobru vijest pozdravlja i direktor HTZ-a Kristjan Staničić koji je istaknuo da objave iz takvih renomiranih i pouzdanih izvora povećavaju vidljivost Hrvatske na karti svijeta, posebno u ovom trenutku.

“Važno je da američki putnici i svi ostali gosti s udaljenih tržišta znaju da smo otvorena i sigurna destinacija u kojoj se turistički promet odvija uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i protokola”, rekao je Staničić.

Osim The New York Timesa, američki news portal The Daily Beast, koji mjesečno bilježi više od 35 milijuna posjeta, u jednom od članaka Hrvatsku navodi kao “mediteranski hot spot koji oduzima dah” i koji je otvoren za američke građane.

Komentirajte prvi

New Report

Close