Novi trend u kamping turizmu, pametni Nijemci već ga naveliko koriste

Autor: Poslovni.hr , 26. travanj 2023. u 09:19
Foto: Unsplash

Osim Nijemaca, sličnu inicijativu je prije tri godine pokrenula i Italija s konceptom slobodnijeg kampiranja pod nazivom “Garden camping”.

Pametni i inventivni Nijemci već su ljetos u okrugu Waldshut pokrenuli ponudu kampova za jedno noćenje kako bi iskoristili trenutni procvat kampiranja i istovremeno suzbili sve veći broj divljih kampista, javlja Glas Istre.

“Poljoprivrednici, privatnici i zajednice stavili su svoje livade i parking prostore na raspolaganje za šator ili kamper na jednu noć te ponudili dodatne usluge kao što su sanitarni čvorovi, prostor za roštilj i drva za ogrjev, doručak ili užina. Kampovi za jednu noć brzo su stvorili široku mrežu jednostavnih i prirodnih smještajnih kapaciteta za planinare, bicikliste i kampere, čime je nadopunjena ponuda službenih kampova u regiji”, javlja Jerko Sladoljev iz Top Campinga u Poreču za Glas Istre.

Koncept će se do konca ove godine, kaže Sladoljev, proširiti na cijeli Schwarzwald, a po nekim izvorima i na cijelu Njemačku. S ciljem približavanja turista prirodi, stvorena je i digitalna platforma koja prikazuje više od 1.700 parkirnih mjesta s kontakt podacima, ali i kampove i mjesta za šatore. Sličnu inicijativu je prije tri godine pokrenula i Italija s konceptom slobodnijeg kampiranja pod nazivom “Garden camping”.

Komentirajte prvi

New Report

Close