Novi nalet Ryana: Još 16 linija i još jedan avion

Autor: Darko Bičak , 18. svibanj 2021. u 22:00
Direktor komercijale Ryanaira iznenađen velikom potražnjom/DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL

Direktor komercijalne službe Ryanaira Jason McGuinness rekao je da niskotarifni prijevoznik razmatra mogućnost osnivanja trećeg aviona u glavnom gradu Hrvatske.

Najava otvaranja cjelogodišnje baze Ryanaira u Zagrebu izazvala je velik interes putnika u Hrvatskoj, a još više u Europi te je irski niskobudžetni prijevoznik odlučio ubrzati otvaranje baze za dva mjeseca, a isto tako najavljuju i povećanje bazirane flote s dva na tri zrakoplova.

Kako prenosi Exyuaviation, direktor komercijalne službe Ryanaira Jason McGuinness rekao je da niskotarifni prijevoznik razmatra mogućnost osnivanja trećeg aviona u glavnom gradu Hrvatske tijekom zimske sezone 2021./2022., koja počinje 31. listopada, ako se nastavi jaka potražnja. Nadalje, aviotvrtka planira uvesti dodatnih 16 linija, ukupno 30, do ljeta 2022. idućeg ožujka.

“Neću otkriti kako se svaka ruta ponaša pojedinačno, ali ponovit ću ono što sam rekao na tiskovnoj konferenciji krajem travnja kada smo najavili dolazak. Zagreb je godinama bio slabo poslužen. Na primjer, Zagreb i Dublin su otprilike iste veličine, ali prije dolaska Ryanaira Zagreb je imao letove do 38 odredišta, a Dublin oko 200, iako je Zagreb puno ljepši i zanimljiviji od Dublina “, rekao je McGuinness.

Dodao je kako je iznenađen velikom potražnjom za putovanjima iz i za Zagreb unatoč kontinuiranoj pandemiji i općenitom zanimanju za obalne sunčane destinacije ove godine.

Ryanair će započeti s radom u Zagrebu preko podružnice Lauda Europe ovog lipnja. Prema prethodnim najavama, na ZL Franjo Tuđman će bazirati zrakoplov Airbus A320 krajem kolovoza, a drugi početkom rujna. Ove godine će Ryanair letjeti iz pet hrvatskih gradova prema ukupno 58 odredišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close