Nove ZG vrećice na testu: Kvaliteta je solidna, omot se guli kao naranča

Autor: Poslovni.hr , 25. rujan 2022. u 11:46
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Najnekvalitetnija i najiritantnija stavka kod novih vrećica definitivno je omot kojim su oblijepljene gotovo cijelom dužinom.

Teško se “gule”, kvaliteta im je solidna, pune se brže nego biste očekivali, osobito ako ne živite sami, a volumen odgovara zadanom. To su ukratko rezultati Večernjakovog testa novih ZG vrećica u kojima će se od 1. listopada u metropoli morati odlagati miješani komunalni otpad. U pokusu su provjerili volumen i kvalitetu sva tri pakiranja, ali i koliko će otprilike vremena biti potrebno da ih napunite.

Kako je 11 milijuna kuna vrijedan posao s vrećicama dobila posuška tvrtka Weltplast koja je prije dvije godine Čistoći isporučila žute i smeđe vrećice za plastiku i biootpad čiji je volumen bio manji od istaknutog, ispitali su najprije taj segment. Ovoga puta proizvođač nije napravio istu grešku.

Druga kategorija koju su ocjenjivali, kvaliteta, nije ih zadivila, ali ni sasvim razočarala. Reciklirani materijal od kojega su navodno izrađene, navodno jer nigdje na ambalaži nije navedeno o kakvom je materijalu riječ, srednje je do dobre kvalitete. Test ulijevanja vode mala i srednja vrećica su prošle bez pucanja, što pokazuje da nisu izrađene od najjeftinijih sirovina. Iznenadila ih je i čvrstoća ručke. Usprkos tome što su sve tri vrećice natrpali do vrha potencijalnim otpadom, ručke nisu pukle pa se može zaključiti da je kvaliteta solidna, puno bolja od najjeftinijih sličnih vrećica na tržištu, ali i nešto lošija od onih crnih, debljih i relativno nepropusnih. Najnekvalitetnija i najiritantnija stavka kod novih vrećica definitivno je omot kojim su oblijepljene gotovo cijelom dužinom. Taj se omot skida vrlo teško jer se doima da je za vrećicu pričvršćen nekakvim superljepilom. Nakon nekoliko pokušaja pokazalo se da se omot može “oguliti” uz rub vrećice pa onda povući, što se ispostavilo kao idealna metoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close