Transferirati znanje do proizvođača da bi se iskoristio potencijal hrvatske poljoprivrede osnovni je cilj na koji će se idućega tjedna u Osijeku fokusirati sudionici konferencije "Snaga hrvatske hrane" u organizaciji Poslovnog dnevnika.
Poticaj je to početku rasprave kako bi hrvatska poljoprivreda trebala izgledati 2030. jer formiranje srednjoročne nacionalne poljoprivredne strategije prve održive rezultate može pokazati tek nakon minimalno 15 godina. Odredit će se stoga njezini ciljevi: koliko proizvodnje želimo, kakve, gdje te kakva ona mora biti da bi omogućila razvoj ruralnih područja. Pitanja su to koja će se postaviti na još jednom od okruglih stolova "Snaga hrvatske hrane" . "To je prava tema na pravome mjestu. Svi ćemo imati koristi jer ćemo na jednome mjestu tematizirati ono što je najvažnije u Slavoniji i Baranji, a to je proizvodnja i prehrambena industrija", istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu