Nova znanja i vještine za bolje poslovanje

Autor: Marta Duić , 27. travanj 2015. u 13:11
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Poduzetnici su na besplatnim edukacijama Poslovnog uzleta u Čakovcu saznali kako do EU novca spremnog za ruralni razvoj, kako do sredstava kreditiranja HBOR-a, kako sastaviti kreditni zahtjev koji banke neće moći odbiti, ili kako restukturiranjem spasiti tvrtku.

Poduzetnici su na besplatnim edukacijama u Čakovcu saznali kako do EU novca spremnog za ruralni razvoj, kako do sredstava kreditiranja HBOR-a, kako sastaviti kreditni zahtjev koji banke neće moći odbiti, kako se oglašavati uz minimalan budžet ili kako restrukturiranjem spasiti tvrtku.

O prednostima izvoza govorio je Darko Horvat na edukaciji Izvoz kao idealna prilika za proširenje poslovanja. Zahvaljujući izvozu njegova je tvrtka je proteklih godina rasla i postala renomirani proizvođač u regiji i šire, posebno na tržištu Srednje i Zapadne Europe. Poduzetnicima je prenio svoje iskustvo i primjere iz prakse u pozicioniranju hrvatske industrije u odnosu na širu regiji i pojasnio im kako kvalitetan domaći proizvod i konkurentna cijena omogućuju direktni nastup na inozemnom tržištu te ih savjetovao kako širiti poslovnu mrežu i kanale distribucije. ˝Prije nego što počnete misliti o izvozu potrebno je napraviti istraživanje tržišta kao prvi i osnovni korak, proučiti s kojim institucijama je poželjno uspostaviti kontakt i na koji način doći do potrebnih informacija˝, poručio je Horvat.

Dunja Vuković iz Ramira održala je edukaciju Sama ideja nije dovoljna – četiri pravila za motiviranog i uspješnog poduzetnika. ˝Samomotivacija i motivacija su izuzetno bitne za ostvarivanje ciljeva i osjećaja zadovoljstva poslom. Svi znamo da poduzetnički posao može biti izazovan te da je potrebno mnogo energije i fokusa kako bismo ga obavljali na pravi način te da bi naši korisnici bili zadovoljni˝, poručila je Vuković. Ističe kako je u današnje vrijeme zbog svakodnevice ispunjene brojnim obvezama ponekad zaboravljamo koliko je motiviranost važna što za posljedicu ima nedostatak usmjerenosti, vizije i osjećaja da ono što radimo ima smisao. ˝Vrlo je važno znati kako tome doskočiti i kako možemo potaknuti onaj prvotni žar koji smo imali kad smo tek otvarali svoju tvrtku, jer upravo tu leži naš najveći izvor motivacije za postizanjem rezultata. Mnogi misle da je za uspjeh u poslu dovoljno imati razvijene određene tehničke vještine. Između ostalog, naša motivacija i zaljubljenost u ono što nudimo kao poduzetnici, nerijetko potiče klijente da nam se u budućnosti i obrate˝, zaključila je Vuković.

Kako faktoring može pomoći u poslovanju i povećati vam likvidnost poduzetnicima je otkrio Arsen Paro iz AZ faktoringa. ˝ Novac isplaćen u faktoringu ne tretira se kao zaduženje pa se čuva kreditna sposobnost i jača bonitet i rentabilnost poduzetnika. Svjetska industrija faktoringa bilježi porast od 13,5% u zadnjih 15 godina i bitno pridonosi rastu i razvoju naročito malih i srednjih poduzetnika u svijetu. Faktoring pomaže rastu prodaje na domaćem i inozemnom tržištu i značajno doprinosi sigurnosti naplate kratkoročnih potraživanja˝, tvrdi Paro.

Poduzetnike i obrtnike upoznao je sa proizvodima i uslugama faktoringa, a primjerima iz poslovne prakse pojasnio im je kako im može pomoći u snižavanju rizika naplate, poboljšanju likvidnosti i povećanju rentabilnosti poslovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close